2014. június 30., hétfő

Zatoni hangulatok

 Szombaton korán reggel indultunk a horvátországi Nin mellett található Zaton Holiday Resortba, a Living Fit edzőtáborba. Tatarek Rezső megkért, hogy tartsak jógát az edzőtáborban, így felkerekedtünk, és mintegy hat órányi kocsikázás után meg is érkeztünk  az üdülőhelyre. A táborban idén 130-an vannak, ez már az ötödik alkalom, hogy Rezsi ide szervezi edzőtáborát. Megérkezés után egyből kirongyoltunk a strandra, hogy megismertessük Lolcit a tengervíz örömeivel. Szombat este hatkor volt egy eligazítás, hogy mi lesz a program, és mikor milyen edzésekre lehet menni. Én reggel héttől tartok minden nap Ashtangát kint a mólón, a kellemes felkelő napban és hajnali szellőben. Az első jógaórára legalább tizenheten jöttek, de persze ahogy telnek majd a napok és sűrűsödnek az edzések, kíváncsi leszek, kinek menyire tart ki a lelkesedése. 

A reggeli jóga-látogatók között volt néhány rutinos jógás, akik az Atmába is sokat járnak. A többiek most ismerkednek a jógával, de egészen komolyan álltak hozzá a gyakorlatokhoz. A reggeli jóga után strand, majd délre visszajöttem edzeni Gyepesi Áron vezetése alatt, aki megtanította nekünk az alap kettlebell-gyakorlatokat, majd nyomtunk egy jó kis kettlebell-létra edzést. Délután ismét strand, ami nekem jobbára a napon szunyókálásból állt, majd este héttől kezdődött Rezsi edzése a tengerparton. Római kori romok között edzettünk, egy jó kis köredzést állított össze Rezsi. 15 másodpercenként változtak a gyakorlatok, és 15 kört töltöttünk minden állomáson. Hat vagy hét állomás volt, lengyelbox, kitörés, hasprés, hindu fekvő, bicepsz gumikötéllel, és vállkörzések.  Az edzés után nemigen tudtam kiegyenesíteni meg behajlítani a karomat, annyira bedurrant.

Hétfő reggelre esőt mondtak, ami meg is jött. hatkor kinéztem az ablakon, és láttam, hogy esik. Hétre viszont elállt, így kisétáltam a mólóra, hátha valaki jött gyakorolni. Persze nem volt ott senki, a móló is csurom víz volt, és újra el is kezdett csöpörgészni az eső. Úgyhogy a jógát délutánra halasztottuk,én meg reggeli után nekiestem, hogy megírjak egy-két blogot, hiszen nyaralás közben, főleg ha jó az idő, nem szívesen gubbaszt az ember a számítógép előtt. 

Délben volt még egy edzés Gyepesi Áronnal, ez már crossfitesebb jellegű volt. futás volt, és közte két-két gyakorlat: double under ugrókötéllel, kitörésben járás, fekvőtámasz talajelengedéssel, inverz evezés, kölönböző gyakrolatok kettlebellel, lebegőülés, burpee stb. összességben 30 perc alatt végeztem a WOD-dal, azt hiszem harmadikként. Így fognak folytatódni a napjaink, majd megróbálok minél több jógát meg egy kis húzódzkodást is beépíteni a napomba, bár a két edzés önmagában is megdolgoztat azért. Nem lesz minden nap bejegyzés róla, aki szeretne egy kis horvátországi jógatábor-feelinget magába szívni, az még jelentkezhet az augusztusi jógatáborunkba, ami Primostenben lesz. De siessetek, mert már csak pár hely van!

Nincsenek megjegyzések: