2015. március 30., hétfő

Tavaszi méregtelenítés Detox jógával


Új óratíppussal jelentkezünk az Atma Budában, azokra gondolva, akik szeretnek melegben jógázni, de már esetleg unják az Agni, illetve Bikram-sorozatot, de nem érzik még magukat annyira elszántnak, hogy bevállalják a Hot Ashtangát vagy a Hot vinyászát. Persze Agni továbbra is lesz bőven az órarendben, de most itt a Detox-jóga, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak!

A Detox jóga egy olyan jóga-ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból álló sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. A sorozat rendszeres gyakorlása hatékony emésztést, jobb egészséget, ideális testsúlyt és alakot biztosít, amellett, hogy megszabadítja testünk szöveteit a bennük felgyülemlett méreganyagoktól.

Hétköznapi életünk során számtalan olyan hatás ér bennünket, melynek következtében a szerveinkben és a szöveteinkben toxinok, méreganyagok halmozódnak fel. A helytelen táplálkozás, mesterségesen finomított és tartósított élelmiszerek, a rossz emésztés, a stressz, a gyenge immunitás, a kialvatlanság, a mozgáshiány és az érzelmi konfliktusok mind elősegítik a méreganyagok termelődését és lerakódását a szervezetünkben, ami hosszú távon súlyos betegségek kialakulásának is kedvez.

A 90 perces Detox jóga gyakorlatsort 32-36 fokra felfűtött, magas páratartalmú teremben érdemes gyakorolni, mert így lesz a leghatékonyabb a méregtelenítő hatás. A 40 gyakorlat kezdők számára is könnyen elsajátítható, mégis hatékony méregtelenítő ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból áll, melyet szakavatott irányítás mellett lehet a leghatékonyabban megtanulni. Számos gerinccsavaró és csípőnyitó pózon keresztül átmasszírozzuk a hasüreget és megnyitjuk az ízületeket, hogy a toxinok akadálytalanul távozhassanak.
Ezt az új sorozatot Kino MacGregor áprilisi Detox jóga Challenge-je ihlette, bár teljesen más ászanák lesznek benne. A sorozat még most alakul, a hétfői résztvevők lesznek a tesztalanyok. Nem lesz olyan dinamikus, mint egy Ashtanga-óra, de nem is lesz annyira statikus, mint az Agni. Annyit elárulhatok, hogy lesznek benne bőven előrehajlítások és gerinccsavarások, de ugyanúgy csípőnyitás és hátrahajlító pózok is. A képen látható gómukhászanához is lesz szerencsétek! Amit kerülünk, azok a nehezebb ászanák: a kartámaszok, a láb nyakba rakása, a fordított pózok (csak egy-kettő lesz) és a lótusz. Ezeket más órákon el lehet sajátítani, itt most elsősorban nem az erő és hajlékonyság fejlesztésére, hanem a méregtelenítésre fogunk koncentrálni. 

Ehhez egy speciális légzőtechnikát fogunk alkalmazni, amit még Krishnamacharya vezetett be, és tulajdonképpen sehol nem gyakorolják az ászanák közben. Valamint a bandhák is kiemelt szerephez jutnak. Ezért sem lesznek túlzottan megerőltető pózok, hogy meg tudjuk tartani a fókuszt a helyes légzésen és a bandhán. Viszont a belső átalakulás garantált, mert ahogy elégeted és megszabadulsz a toxinoktól, az életed megoldatlan problémáival is könnyebben fel tudod venni a küzdelmet, és el tudod engedni azt, amire már nincs szükséged. 

Mindenkinek jó kipróbálást és méregtelenítést kívánok! A Detox jóga Húsvét-hétfőtől a következő időpontokban lesz az Atma Budában: Hétfő 17:30 és szerda 19:00. Az órákat én tartom. Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/647785845325586/

Nincsenek megjegyzések: