2015. december 7., hétfő

Girevoy Mikuláskupa beszámoló - az Erő összehoz!

Nem olyan gyakoriak még mostanában a kettlebell sportversenyek Budapesten, de hogyha van, akkor én mindig próbálok ott lenni. ilyen volt a december 6-ai Mikuláskupa is, amit a Hardside kettlebell Gym rendezett SFG vonalról, valamint a Kettlebell Fehérvár csapata Girevoy Sport oldalról. A rendezvény nem annyira a versenyről szólt, hanem inkább jótékonykodási célja volt, a határon szolgálatot teljesítő katonánknak küldtek élelmiszercsomagot a szervezők a nevezési díjakból. 

A BSK Crossffight csapata ezen a versenyen három résztvevővel indult, jómagam most debütáltam 24 kilós biathlonban, két tanítványom, Sanyi és Dávid pedig 16 kg biathlonban indultak. A fehérváriakkal mértük össze az erőnket, de súlycsoport nem volt, hanem a megemelt súly mennyiségét visszaosztották a testsúllyal. Így értelemszerűen a könnyebb versenyzők indultak jobb esélyekkel. Ráadásul a másik engedmény az volt, hogy háromszor le lehetett tenni a golyókat szett közben, ami ugye egy rendes versenyen nem megengedett. 

Ezt ki is használta mindenki, aki 24 kilóval versenyzett, így én is felvettem újra a girjákat, miután 6 percnél kénytelen voltam már lerakni a fáradtság miatt. Nem hagyhattam veszni a pontokat, bár így viszont kivívtam az edzőm haragját, aki szerint többet tudtam volna szakítani egyben, ha nem folytatom a lökést végig a tíz perc alatt. Összességében 50-et löktem két 24-es golóyval, majd 101-et szakítottam. A következő versenyen minél több perc folyamatos munka lesz majd a cél.

A srácok is szépen debütáltak, Sanyinak a második versenye volt, Dávidnak az első. Ők nem tették le a golyókat, végigdolgozták a tíz percet lökésben és szakításban is. 16-tal ez azért könnyebben megy, nem lett volna illő pihengetni közben. A képen is ők vannak fekete pólóban, bemelegítés közben. Sanyi 96 lökést, 141 szakítást csinált, Dávid pedig 100 lökést és 112 szakítást. 

Összesítésben én lettem a harmadik, előttem két 16 kg-s biathlonos végzett. Sanyi ötödik, Dávid nyolcadik lett. Az én következő versenyem december 19-én lesz Ljubljanában, 20 kg hosszú ciklusban indulok a változatosság kedvéért. Illetve a jövő évi versenyszezon is körvonalazódik már, január 16-án megyünk Horvátországba versenyezni mindhárman. remélhetőleg jövőre többen is csatlakoznak versenyzői csapatunkhoz, a hozzám érkező sportolókat fokozatosan készítem fel a versenyzésre, ahogy megszerzik a technikai alapokat és kialakul az állóképességük. Ha még nem próbáltátok, próbáljátok ki a kettlebell-sportot, mert sohasem késő elkezdeni!

Nincsenek megjegyzések: