2015. december 14., hétfő

Slovenia Open 2015 beszámoló

Szombaton lezajlott idei utolsó versenyem, ami egyben első külföldi versenyem is volt, a Slovenia Open Ljubljanában. Ezen a versenyen ismét eltértek a szabályok egy kicsit az általánosan elfogadottól, tehát például a férfiak 24 és 32 kilós golyók helyett 20 és 28 kilóssal versenyeztek, és csak hosszú ciklusban, ráadásul 10 perc helyett 8-ig. A lányok is 8 percben szakítottak, egy kézváltással, 12, illetve 20 kilós girjával. 

Tegyük hozzá azt is, hogy jelenleg főként biathlonra edzek, vagyis a hosszú ciklust nem csináltam már szeptember óta. A versenyen való részvételem előtte másfél héttel dőlt el, így három hosszú-ciklus-edzést iktattunk be még előtte 20 kilóval. A terv az volt, hogy az első három percben maradok a 8-as tempónál, a 4. percben 9 ismétlés lesz a cél, majd ha megy, akkor a tíz az utolsó négy percben. Végül ez meg is lett, összesen 73 ismétléssel zártam a versenyt. Az első helyezett két ismétléssel előzött meg, ezt az előnyét nem bírtam behozni négy perc alatt sem. Így is örültem az eredménynek, tekintve, hogy szeptemberben 48 ismétlést csináltam 10 perc alatt dupla 24-gyel, előtte pedig 12 ismétlés volt a legjobb eredményem 16 kg-s hosszú ciklusban. Így már a 24-essel sem lesz annyira félelmetes végigcsinálni a tíz percet magasabb tempóban. 

Az sem elhanyagolható tény, hogy kora hajnalban indultunk itthonról, én az M0-nál szálltam be az autóba, majd el is késtünk a verseny kezdéséről. Odafelé csak autót kellett cserélni és az M7 helyett az M1-re mentünk, visszafelé viszont autópálya-lezárás, dugó, egy jó másfél órás visszakanyar Ljubljanába, egy majdnem kifogyott tank és egyéb izgalmak kísértek minket. Az oda-visszaút viszontagságaitól eltekintve a verseny jól meg volt szervezve, és a magyar versenyzők is szépen szerepeltek. 

Két lány szakított 12-es golyóval, egy pedig 20-assal, én 20-as hosszú ciklust toltam, Laci pedig 28-as hosszú ciklust. Zsófi 3. lett, Anna hatodik, Anita ötödik, mi pedig Lacival a 2. helyezést értük el a versenyszámainkban. Kipihenve és megfelelően ráedzve valószínűleg még jobb eredmények születtek volna, de így is örültünk a lehetőségnek, és jókat röhögtünk utazás közben. A verseny után sörrel és pizzával kínáltak a házigazdák (engem persze hiába), majd kihirdették az eredményeket is. Jó érzés volt nemzetközi porondon is helytállni és hatból a második helyen végezni, illetve csak két ponttal lemaradni az első előtt. Jövőre még jobbak leszünk, januárban jön a következő verseny Horvátországban, 24 kg biathlonban!

Nincsenek megjegyzések: