2018. május 30., szerda

Napforduló Jógafesztivál - ahogy én láttam

A nyári napforduló egy különleges ünnep, amit mindenképpen meg kell ünnepelni valahogy. Mi mással ünnepelhetnénk, mint jógával? A Napforduló Jógafesztivál már hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Margitszigeten, és mivel ez egy teljesen ingyenes fesztivál, az oktatóktól és különösen a zenészektől nagy áldozat, hogy kijönnek és adják a lelkesedésüket a fesztiválhoz. 

Idén közel száz jógaórára került sor vagy tíz helyszínen egymás mellett, a volt Holdudvar melletti réten. de volt, masszázs, asztrológia, henna, arcfestés is. A gyerekeknek volt gyerekjóga, és a zenei színpad Balázs Gergely hegedűművész jóvoltából állt össze. Gergő maga kezdte a zenei programot loop-hegedűvel, majd a budapesti Krisna-templom kis csapata zenélt, hozzájuk én is beszálltam sámándobbal zenélni. Közben a mi placcunkon már lezajlott 108 Napüdvözlet, és éppen Orsi tartott Ashtangát. Utána én következtem, vinyásza krama órát tartottam, sok álló pózzal és hátrahajlításokkal. Közben a White Fire együttes énekelt mantrákat a színpadon. Utánuk Fatou Gozlan és a Duo Darbar következett, majd Kőrösi Gáborék énekeltek szintén nagyon szépen.  

Orsi elment a gyerekekkel a Hajós uszodába egy kicsit lehűlni, mivel a hétvégét megelőző napokban nagy esőzések voltak, és mindenki aggódott, hogy vasárnap is esni fog. De végül remek időben tarthattuk meg a jógaórákat. Én beálltam Nagy Angi vinyásza flow órájára egy kicsit jógázni, majd jött a Samsara Boulevard együttes, és Orsiék is visszajöttek, hogy meghallgassák őket. A Samsara is remek koncertet adott, közben még zajlott pár jógaóra. 

Összességében nagyon jó fesztivál sikeredett, még több programmal és látogatóval, mint tavaly. Mindenki hozta a jógaszőnyegét és jógázott, beszélgettek, jól érezték magukat. Ez a fesztivál erről szól. A hirdetés és a marketing minimális, árulni meg amúgy sem lehet, mert ez egy gerilla-fesztivál. De eddig nem volt baj a "hivatalos közeggel", mert bár nem adnak ki engedélyt rendezvényre a Margitszigetre, csak bennfenteseknek, a jógához nem kell engedély, és a zenéért sem szóltak még sohasem. 

A Napfordulót követő héten már kezdődött az Everness Fesztivál, amely ténylegesen a nyári napforduló időpontjára esik, de ez már egy másik bejegyzés témája lesz.

Nincsenek megjegyzések: