2019. szeptember 23., hétfő

Vízililiom-szimbólum

Megkaptam a tizenhatodik szimbólumot Odintól. Bár maga a szimbólum viszonylag könnyen megérkezett, a jelentésével és a felhasználásának módjával kapcsolatban azonban háromszor is "vissza kellett mennem", és még most sem egyértelmű a dolog. Ahogy sokasodnak a szimbólumok, a megjegyzésük és az alkalmazásuk is gondot okoz. Általában nem szoktam azon gondolkodni, hogy most célirányosan melyiket vegyem elő (ehhez kellene annak a pontos megértése, hogy melyiket milyen esetben a legjobb használni, de persze kárt nem lehet okozni velük szerencsére), inkább az összeset felrajzolom a gongra a gong-ütővel egymás után, vagy kivetítem a betegre, miközben dobolok. A visszajelzések alapján elég erős megéléseik szoktak lenni a tizenhat szimbólumtól, később majd lehet, hogy szelektálni kell, amikor a többit is megkapom. Ötvenkilenc szimbólum esetében valószínű, hogy lesznek olyanok, amelyeknek a jelentéstartalma átfedésben van egymással, így majd az évek fogják világosabbá tenni, hogy melyiket pontosan milyen erőkel ruházta fel Odin. 

Térjünk most rá erre a szimbólumra. Az alapját három hullámvonal képezi, mely három tengert jelöl, vagy három vizet (pl. tenger, tó, folyó, de még ezt nem tudom pontosan). A hullámok tetején egy rövid száron egy bimbózó vízililiom van, melynek két oldalsó szirma már kinyílt, de a közepe még nem. Nem lótuszvirág van a szimbólumon, ezért neveztem el inkább vízililiomnak. A felső képen egy vízililiommal díszített maja jaguáristen látható, bár az ő ábrázolásukban általában csak két szirmot tüntetnek fel. Az alsó képen látható a szimbólum, ahogy le tudtam rajzolni. 


A szimbolikában sok mindent kaptam meg eddig: a lélek újjászületése, öntudatra ébredése, kiemelkedése az illúzióból és az anyagi létmódból, a harmadik szem megnyílása és a belső látás felébredése, a két agyfélteke, vagy a jin/jang, ídá/pingalá egyensúly helyreállítása, tehát legfőképpen a homlok-vagy harmadik szem csakrához kapcsolódik, melynek mint tudjuk, két szirma van, és középen van benne Siva-Sakti. Ugyanakkor a Holddal, víz elemmel, a testi folyadékokkal kapcsolatos problémák esetén is hasznos lehet. A szimbólumot Odin a homlokomra vetítette, és utána láttam a látomásban sok embert, akiknek ez világított a homlokukon. A hullámok kék színűek, a liliom fehér, és maga az ábra fekete háttér előtt jelenik meg. Nekem némileg összecseng a szimbólum jelentése a "lándzsa szimbóluméval, bár ott volt egy erős felfelé irányultság, egyhegyűség, míg ennél inkább a tisztaság, ártatlanság, spontaneitás minőségeit érzékelem. Összefüggésben van a spiritualitással, de annak inkább a természetes, erőlködéstől mentes, magától értetődő megnyilvánulását segíti elő szerintem. Nem kizárt, hogy a jövőben a betegeimnek is fogok adni egy-egy szimbólumot meditációra, hogy tovább tudjanak dolgozni velük, de ezt még majd a sugallatoktól teszem függővé- Addig is bátorítok mindenkit, hogy kísérletezzen a szakrális szimbólumokkal, főleg azokkal, amelyek megragadják a figyelmeteket, illetve ha meditáció vagy révülés közben kaptok szimbólumokat, akár ismeretleneket is, azokkal nagy valószínűség szerint van dolgotok. 

Nincsenek megjegyzések: