2020. szeptember 2., szerda

Az anyaméh szimbóluma

A következő szimbólum, amit Odintól kaptam, szintén az egyik kezelés közben érkezett meg. A hölgy, aki nálam volt, lélekvisszahívásra jött, de közben felmerült az is, hogy babát szeretne, és egy ideje már nem jön össze neki. A termékenység sok mindenkinél fel szokott merülni, mint probléma, és bár korábban már kaptam egy szimbólumot, mely valamennyire szintén kapcsolódik a női termékenységhez (Életelixír),  mégis úgy néz ki, hogy eben az esetben ez a szimbólum még közvetlenebbül hat erre a területre. 

Odin ismét egy fekete rúna-követ nyújtott felém, melybe narancssárga vonalakkal volt belevésve egy szimbólum, mely leginkább talán egy lefelé fordított körtéhez hasonlít, és lefelé egy kivezető csöve van, illetve két oldalán két felfelé hajló kitüremkedés, a tetején pedig egy kis púp. Ezt a púpot kivéve, a szimbólum többi része meglehetősen hasonlít egy anyaméh, a hüvely és a két petefészek sematikus ábrájához. A felső kis kiemelkedés úgy jelent meg, hogy ha valakinek a hasára rajzoljuk a szimbólumot, akkor a félkör éppen a köldököt foglalja magába. A köldököt sok tekintetben az élet és az erő kapujának tekintik, mely a születésig összeköti a magzatot az anyja vérkeringésével, és a születés után is megmarad az erőközpontnak, melyen keresztül az Univerzumból is gyűjthetjük az energiát. 

Odin a hasamra rajzolta a szimbólumot, mintha nekem is lenne méhem, azt mutatva, hogy oda kell kivetíteni, ha elő akarjuk segíteni a teherbe esést, vagy a megtermékenyülést, illetve védelmet szeretnénk biztosítani a már az anyaméhben menedéket vett magzat számára. A szimbólumon való meditáció közben valahogy Audumbla, a viking mitológia Ős-tehene is eszembe jutott, aki mintegy anyaistennőként vagy anyai archetípusként funkcionáló totemállatként megjelent a világ keletkezésekor a Ginnungagap-ból (a Világmindenség szakadékából), és a tőgyéből folyó tejjel táplálta az ős óriást, Ymirt, valamint egy sós jégtömböt nyalogatva a "világra hozta" Burit, aki Odin és testvérei, Vili és Vé apja lett. 

A termékenységnek ez a szimbóluma persze férfiak esetében is nagyon hasznos, mind a saját és a női szexualitáshoz fűződő kapcsolatuk, mind a kreativitás és bőség más egyéb megnyilvánulásaival kapcsolatos gyógyításhoz kedvezően járulhat hozzá. Azzal kapcsolatban is kaptam inspirációt, hogy menjek el a Munay-ki 13. rítusára, melyet az anyaméh rítusának is neveznek. Főként azért, hogy utána nőknek is át tudjam adni ezt a rítust a méhük gyógyulása érdekében. Bár a méh gyógyítása főként női dolog, a Munay Ki rítusokat azonban nemtől függetlenül, nők és férfiak is tovább tudják adni.

Nincsenek megjegyzések: