2020. szeptember 18., péntek

Munka az erőállatokkal

Sokszor felmerül a kérdés olyan gyakorlók részéről, akik még csak most kezdenek ismerkedni a Szellemvilággal, hogy mit kezdjenek az erőállatokkal, mi a szerepük, és hogyan kell dolgozni velük? Mielőtt a mai blogban megosztok veletek néhány információt és gyakorlatot, javaslom, hogy olvassátok el az eddigi blogbejegyzéseimet, melyek az erőállatokkal foglalkoznak:

Az Alsó Világ és a tudatalatti

A sámáni hagyományok szerint az erőállatok szellemei az Alsó Világban laknak, ami a Föld alatt, a Földanya gyomrában vagy méhében helyezkedik el, persze a szellemi térben, nem 3D-ben. Az erőállatok az első kísérőink a szellemi úton: születésünk óta legalább egy erőállat vigyáz ránk, és ha elhagyna, akkor nagyon betegek lennénk. A fentebb linkelt negyedik posztban leírt módszerrel, az erőállat visszahívásával sok esetben súlyos betegségekből is el tud kezdeni felgyógyulni az ember, mivel megkapja az erőállat gyógyító és védelmező erejét. Az Alsó Világban az erőállatok szellemein kívül találkozhatunk a Növények és az Ásványok szellemeivel is, illetve a Földanya, az Őselemek szellemeivel vagy isteneivel, az ősök szellemeivel, valamint az Emberiség ős-archetípusával. Mint ahogy az oroszlán szelleme az összes oroszlán fajba tartozó állat szellemi erejét képviseli, vagy a Zsálya szelleme az összes zsálya közös ős-szelleme, Az Alsó Világbeli szellemi tanítók is az Ember kollektív tudatának megnyilvánulásai lesznek, valamilyen természeti nép jegyeit magukra öltve. Mindezekkel a szellemekkel, valamint a Felső Világbeli tanítókkal és istenekkel is az erőállatok segítenek felvenni a kapcsolatot. Ha azt kérjük, hogy az erőállat tanítson, akkor vagy megmutat nekünk mindenféle dolgot, vagy elvisz ahhoz a tanítóhoz, aki meg tudja tanítani. Ha arra kérjük, hogy gyógyítson, azt is sokféleképpen tudja megtenni, amiről majd szó lesz a következő bejegyzésekben, vagy elvisz egy gyógyítóhoz, aki képes meggyógyítani bennünket. 

A sámáni világképben az Alsó, Felső és Középső Világok nem az egyéni tudatunk és tudatalattink kivetülései, hanem a Makrokozmosz régiói, ugyanúgy, mint a háromdimenziós világ, mely a buddhizmus elképzelésétől eltérően nem azért létezik, mert feltételekhez kötött tudatunk megálmodja a létét, hanem egyéni tudatosságunk jelenlététől vagy távollététől függetlenül is ott van. Azonban van kapcsolat a tudatalattink és az Alsó Világ között, hiszen ez az a lélekrészünk, mellyel az Alsó Világhoz tudunk kapcsolódni. Az erőállatokkal és az Alsó Világgal végzett szellemi munkat tehát abban is nagy segítségünkre van, hogy kapcsolatot teremtsünk a tudatalattinkkal, az Árnyékunkkal, és elkezdjünk dolgozni vele.

Erőállatok és érzelmek

Az erőállatok érzelmi és ösztön-energiákat képviselnek, és ezért nem véletlen, hogy milyen erőállattal találkozunk össze. Annak az energiájára, a minőségére van a leginkább szüksége a tudatalattinknak, mert az adott erőállat szimbolikájához tartozó minőségeket és tulajdonságokat fojtjuk el a legjobban. Mivel az állatok érzelmi és ösztönlények, hamar kialakulhat a kölcsönös bizalom és ragaszkodás, és az erőállatnak MINDIG és VÉGIG ott kell lennie az utazásunk minden pontján. Ha eltűnik, akkor nem kizárt, hogy bajba keveredhetünk. 

Mivel az erőállatok ösztön- és érzelmi energiák megtestesülései, hamar ki tud alakulni a kapcsolat velük. Hozzájuk képest a növények szellemei már nem annyira pörgősek és érzelmesek, de sokat lehet tanulni tőlük, csakúgy, mint az ásványok szellemeitől. A Felső Világbeli tanítók is sokkal szenvtelenebbek, mint az erőállatok, hiszen ők magasabb dimenzióban léteznek, és a szeretetük, az érzelmi folyamataik sokkal egyetemlegesebbek, mint a mieink. 

Az erőállat viszont az Árnyék-munkában is nagy segítségünkre lehet, mivel el tud vinni a tudatalattink rejtett zugaiba, és szembesíteni tud bennünket a félelmeinkkel, miközben védelmező erejével segíti a traumáink oldását is. Az erőállattal nagyon sokféleképpen lehet dolgozni: játszhatunk vele, befogadhatjuk a testünkbe, vagy átváltozhatunk erőállattá, kérhetünk tőle gyógyítást, tanítást, vagy azt, hogy vigyen el a Szellemvilág bizonyos szegletébe pl. lélekvisszahívás kapcsán. Mindezekről a szerepköreiről részletesen lesz szó a következő blogbejegyzésekben. Ha a fent említett "erőállat visszahívása" gyakorlatot elvégeztünk, akkor sokkal könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni az erőállatunkkal éber tudatállapotban is, és akár fizikai tevékenységünkhöz is kérhetünk segítséget tőle.

Hálaadás az erőállatnak

Amikor a hála kifejezéséről van szó, akkor könnyen eszünkbe szokott jutni, hogy hálát adjunk Istennek, az apánknak, anyánknak, esetleg az őseinknek vagy a szellemi tanítóinknak. Azonban ugyanolyan fontos a hála kifejezése az erőállatok felé is. Az alábbi gyakorlat ebben lesz a segítségünkre, persze akkor tudjuk igazán végrehajtani, ha már kifejlődött a kapcsolatunk az erőállatunkkal. A gyakorlatot többször is megismételhetjük.

1. Állíts össze egy listát azokról a dolgokról, melyek miatt hálás vagy az erőállatodnak, ne csak fejben, hanem írd is le! Írj le mindent, amit értékelsz benne, amiben segít, a kiemelkedő tulajdonságait, és a kapcsolatotokat.

2. Ülj le, és hívd az erőállatodat, amíg nem érzékeled a jelenlétét magad előtt. Hagyj elegendő időt az erőállat tudatosítására.

3. Lassan, egyesével, érzéssel olvasd fel mindazt, amit leírtál róla. 

4. Ülj csendben, és ne várd, hogy az erőállat megdicsérjen, vállon veregessen, vagy meghálálja a szavaidat. Ez a gyakorlat arról szól, hogy kifejezed a háládat neki, feltétel és viszonzás elvárása nélkül. 

5. A gyakorlatot érdemes mindegyik erőállatoddal elvégezni, akár külön alkalmak idején, illetve egy erőállat felé rendszeresen kifejezheted a háládat. 

Nincsenek megjegyzések: