2020. október 7., szerda

A gyógyítók rítusa

A Munay-ki első rítusa a Gyógyítók rítusa (Hampe Karpay)

Alberto Villoldo szerint a Gyógyítók rítusa, vagyis a Hampe áldás az Andok felföldjein élő Q'ero indiánoktól származik. Az alapozó rítusok közül a Gyógyítók rítusa az első. Elindítja a gyakorlót a gyógyulás és gyógyítás útján, és feltölti a pi-kövét, valamint emlékezteti a tenyereit a bennük rejlő gyógyító képességre. Összeköti a gyakorlót a múltból származó gyógyító fénylények láncolatával, akik támogatják személyes átalakulását és mások gyógyítását.

A fény-energia test (LEF - Luminous Energy Field)

Mindannyian rendelkezünk egy aurával, éterstesttel, finom fizikai testtel, mely a fizikai testünket veszi körül. Az energiatest életerőből áll, melyet a különböző hagyományok pránának, csínek, kínek, odnak vagy manának neveznek. Az energiagyógyászat alapelve az, hogy az energiamezőt egyensúlyi állapotba kell hozni, ami azt jelenti, hogy a hucsa (nehéz, sötét energia) és a számi (fényes, könnyű energia) harmonikus kapcsolatba kerül egymással. A jin és jang, fény és árnyék, férfi és női minőség dinamikus egyensúlya ez. 

A csakrák rendszere az inka hagyományban

A q'ero tanítások kissé másképpen kezelik a csakrákat, mint ahogyan az indiai hagyományból megszoktuk. A csakrákat vagy erőközpontokat nawinak nevezik, és misztikus szemeknek (finom fizikai érzékszerveknek) tekintik. A hét elsődleges nawi a két fizikai szem és a hetedik szem (amit mi harmadiknak nevezünk), a kunka nawi (torok), a sonqo nawi (szív). qosqo nawi (köldök) és a siki nawi (gyökércsakra). Az öt másodlagos szem a két maki (tenyér), a két csaki (a talpak) és az uma (a fejtető). 

Virakocsa - a nyolcadik csakra 

A jóga-hagyomány hét csakráról tesz említést, melyek a fizikai testhez kapcsolódnak. Alberto Villoldo q'ero tanítója, don Antonio viszont azt tanította, hogy kilenc csakrával rendelkezünk, és a nyolcadik és akilencedik a testen kívül található. A nyolcadik csakra a fejünk fölött néhány hüvelykkel helyezkedik el, és itt tapasztaljuk meg a mély kapcsolódást a Termetővel és a Teremtéssel. Don Antonio Virakocsának nevezte ezt a nyolcadik csakrát, ami annyit tesz: "A szent forrás". Megfeleltethető a keresztény "lélek" fogalmának, mivel az is véges és személyes.

A nyolcadik csakránk a fejünk felett beleg, mint egy forgó arany nap. A Krisztus, Budda vagy egyéb ábrázolásokon a glória jelzi. A nyolcadik csakra arany színű, és túl van az időn. A test halála nem hat rá. Olyan, mint egy asztalos, aki elkészít egy széket, majd elégeti a kemencéjében, és nincs veszteségérzete, mert bármikor tud készíteni egy újat. 

A nyolcadik csakra információs mezeje tartalmazza a mintát a fizikai test létrehozásához. A csakra falaiba vannak bevésve a traumák lenyomatai, melyeket egyik életből átviszünk a másikba, és mely alapján kiválasztjuk leendő szüleinket. Ezek a lenyomatok határozzák meg az életünk, tanulásunk, öregedésünk és halálunk sajátos vonásait, és a fényenergia-mezőnk lenyomatait tükrözik. 

A halál pillanatában a nyolcadik csakra egy fénylő gömbbé válik és mind a hét csakrát körbeveszi, és ebben a fénygömbben viszi tovább a következő testbe, amit létrehoz. Ez a csakra az archetípusok birodalma, mely képes lehívni az emberiség kollektív tudatában található képeket és emlékeket.

Nincsenek megjegyzések: