2020. október 2., péntek

Úton a Fénybe...

Egy ideje már hív és vonz az inka (vagy andoki vagy q'ero) sámánizmus, bár a helyi indiánok paquosnak nevezik az orvosságos embereiket quechua nyelven. Meg is kaptam a Munay-ki rítusokat, és ez megnyitott bennem egy csatornát, melyen keresztül még több tudást és megtapasztalást szeretnék magamba szívni ezzel a szellemi hagyománnyal kapcsolatban. Úgyhogy lesz majd néhány poszt erről a témáról, ahogy haladok a tanulmányaimban.

Rendkívüli időket élünk. 2012-ben a Fény kígyója, Quetzalkoatl átsiklott Tibetből, a Himalájából az Andokba, és az ottani tanítók és tudásőrzők megkapták a Szellemvilág engedélyét arra, hogy az általuk évezredekig titokban őrzött tanításokat hozzáférhetővé tegyék az egész emberiség számára, mely egy új kor hajnalán áll. 2012-ben, a nyári napfordulón aktiválódott a Fénykígyó női minősége, a téli napfordulón pedig a férfi minősége. E kettő egyensúlyba hozása a spirituális ébredésünkben korunk spirituális keresőinek feladata. 

2021-ben jár le az a kilenc éves korszak, melyet a Hatodik Nap hajnalának neveznek, és az új korszak végre teljes pompájában felragyog. Miközben megérkezünk sz Emberiség tudati evolóciójának ehhez a kulcsfontosságú lépéséhez, megújult emberként kell belépnünk a magasabb frekvencia és tudatosság korába, melynek küldetése az, hogy az Ember Homo Luminussá, vagyis fénylénnyé váljon, áttranszformálva minden lehúzó energiát, mely eddig a tudatában helyet talált. Itt az ideje, hogy begyógyítsuk személyiségünk sebeit, elengedjük a múltat és létezésbe álmodjunk egy új világot. A Munay-ki beavatások vagy rítusok, melyeket Alberto Villoldo az andoki sámánok közvetítésével az egész világ számára elérhetővé tett, ezen az úton egyengetik az Emberiséget. 

A Munay-ki kilenc rítusa az inka vagy q'ero sámánok számtalan beavatási szertartásainak részét alkotja, melyet megkapnak a paquosok, vagyis a q'ero orvosságos emberek és asszonyok, sok más szertartás és próbatétel mellett, sok-sok éves képzésük részeként. Alberto Villoldo a modern nyugati ember számára hozzáférhető formába öntötte ezeket a rítusokat, megtartva azok energetikai és metafizikai lényegét, miközben elég megértenünk a q'ero kozmológiának a nyugati ember számára és érthető elemeit, megkeresve ezek párhuzamait a saját kultúrkörünkben és ősi hagyományainkban. 

A Munay-ki rítusok hatására a tanuló könnyebben eléri az egyensúly (ayni) állapotát, és új kódok kerülnek bele az aurájába, vagy energiamezejébe. A rítusok támogatják az inkák négy nemes törekvésének kifejlődését: Munay (szeretet és szépség), Yankay (szolgálat), Yanchay (bölcsesség) és Kawsay (életerő). A rítusok ugyanakkor védelmet adnak a sámáni lélekutazásra vállalkozó jelöltnek az útja során rá leselkedő esetleges veszélyekkel szemben is. 

A kilenc gyönyörű rítus az andoki hagyományból merít, és spirituális tudással tölti fel az energiamezőnket, mely támogatni fogja fejlődésünket. 

A q'erok hite szerint a beavatási rítusok az időn kívül léteznek, ezért mindazt, amire szükségünk van, megkapjuk a megfelelő pillanatban, akkor is, ha a múltban van, és akkor is, ha a jövőben. Egyes tudásőrzők szerint e rítusok jelentős lépést alkotnak az emberiség spirituális evolúciójának útján. Az, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhetünk a szeretet és testvériség eme szellemi tradíciójával, nagyon különleges élmény, és gyakran mély érzelmeket indít meg. A modern társadalmi közegben nem csak a saját érzelmeinkkel veszítettük el a kapcsolatot, hanem ezáltal másokkal, a közösséggel is, és hiányoznak életünkből azok a beavatási szertartások, melyeket őseink követtek. 

Az internet, elektronika, közösségi média csak látszólag hozza közelebb egymáshoz az embereket, a valóságban inkább az elszigeteltségünket erősíti egymástól. Ezért az emberekben erős űr és szomj támadt a hagyományos szertartások, tűzceremóniák és sámáni gyakorlatok iránt, mert igényeljük a kapcsolatot a testvéreinkkel, a Földanyával, a Természettel és végső soron az Univerzummal. A Munay-ki mindezekben nagyon sokat segíthet.

Nincsenek megjegyzések: