2020. október 5., hétfő

A négy vezérfonal

Az alábbi vezérfonalakat Alberto Villoldo állította össze az inka sámáni hagyományok alapján. Angolul "The Four Insights" néven írt róla egy könyvet is. Az "insight" szót betekintésnek, felismerésnek, éleslátásnak, vagy intuíciónak lehetne fordítani, de én inkább a "vezérfonal" kifejezést használom, mert úgy vélem, hogy archetipikus viselkedésmintákat takarnak, melyek a 2021 után kezdődő hatodik Nap korszakában aktiválódnak. Ezért is jó megismerni őket, mert sok munkánk lesz még önmagunkon, mire felébresztjük őket.  

1. A hős útja - változtasd a sebeidet az erő és együttérzés forrásává!

Mentesség az ítélkezéstől - haladd meg önkorlátozó hiedelmeidet! Engedd el a véleményedet arról, hogy mi a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz.

Mentesség a szenvedéstől - ne foglald történetekbe a fájdalmadat! Tégy különbséget a szenvedés és a fájdalom között, és add fel a szenvedést!

Mentesség a ragaszkodástól - engedd el a címkéket, amiket magadra aggattál! Találd meg belső vonatkoztatási pontodat: ne az egó legyen az, hanem az Isteni!

Szépség - találd meg a szeretnivalót még a csúfban is - lelj rá a Szellem ajándékára! Hozz szépséget minden pillanatba őszinte mosollyal; a szépség meg fog keresni és meg fog találni téged!

2. A fényharcos útja - fedezd fel a félelemnélküliség erejét!

Félelemnélküliség - aktívan gyakorold az erőszakmentességet beszédben és tettben, mert az erőszak a félelemben gyökeredzik. Közelíts szeretettel az emberekhez és az élethelyzetekhez. 

Cselekvésnélküliség - merülj el az univerzum áramlásában! Hadd legyen! maradj a mostban és élvezd az életet, mint egy kalands utazást!

Bizonyosság - Tántoríthatatlan alkötelezettséggel kövesd az általad választott utat! Engedd el az aggodalmaidat, kétségeidet, teljesítsd be az álmaidat, így nem lesz más lehetőséged, csak a siker!

Be nem avatkozás - Ne bocsátkozz vitákba! Engedd el a késztetést, hogy neked legyen igazad! Mindig feltételezd a legjobbat mások szavaival, számdékával és cselekdeteivel kapcsolatban!

3. A látnok útja - lépj be a lelked nyugalmába!

A naiv elme - engedj el minden előítéletet! Válgy gyermekivé! Adj fel minden elvárást!

Következetesen élni - Ismerd fel minden egyes gondolat, szándék és tett következményeit! Legyél tökéletes harmóniában a teremtéssel!

Átláthatóság - Ne rejtegesd a személyiségrészeodet mások elől! Perzse nem kell, hogy mindenki egyetértsen sokoldalúságod minden aspektusával! Legyél az, aki vagy, és mondd azt, ami vagy!

Hitelesség - Légy hű a szavadhoz és ismert fel annak valóságetremtő erejét! Az, amit ismételsz magadnak és az univerzumnak, meg fog niylvánulni!

4. A bölcs útja - válj eggyé a Szellemmel!

Az idő uralása - az idő nem lineáris, szakrális időben létezünk. Bízz a szinkronicitásban, az univerzum a te javadra játszik!

Ismerd fel a kivetítéseidet! Fogadd el személyiséged azon részeit, melyeket kényelmetlennek érzel és ne tekints senki mást felelősnek a fájdalmadért és boldogságodért!

Elmenélküliség - szabadulj meg "majom-elméd" fogságából, és kapcsolódj a belső Bölcshöz, Szellemhez, Istenhez. Teremts egy fehér vásznat és álmodd rá a szépség és báj világát!

Törzsi alkímia - Indulj szent utazásra, és csak a lehetőségeket vedd észre! Szellem vagy. Állj bele a sorsodba!

Nincsenek megjegyzések: