2020. november 13., péntek

A látnokok rítusa

A Látnokok rítusa (Kawak Karpaj)

Alberto Villoldo, a Munay-Ki rítusok alapítója szerint: "A Látnokok rítusát a Peru északi partvidékén élő népek (a Chimú és Moche kultúrák leszármoazottai), valamint az Amazon-medence látnokai és nyomolvasói alkalmazzák.

A Látnokok rítusa új fény-csatornákat nyit meg a látókéreg és a harmadik szem, valamint a szívcsakra között, ami által képessé válhatunk "a szívünkkel látni". Ez a rítus felébreszti a belső látnokot, ami által képessé válunk az energia és a szellem láthatatlan világának észlelésére. 

A Chimú és a Moche kultúrák tagjai tengerparti népek voltak, akik olyan nagy becsben tartották a tenger istennőjét, valamint a Holdanyát, hogy emberáldozatokat is végeztek nekik, főleg a pusztító viharok elkerülése érdekében, amelyek végül a Moche kultúra végét is jelentették i.sz. 700 körül. A Chimú birodalom utánuk jelent meg ugyanabban a régióban, i.sz. 800 és 1470 között, amikor is az Inka birodalom magába olvasztotta a tengerparti országot. Ez a rítus tehát némileg kívül helyezkedik a Q'ero hagyományokon, de érdekes momentum az, hogy a Nazca-vonalak között is találunk egy bálna-ábrázolást. Emellett az Amazonas vizeiben is él egy delfin-fajta. Sok tengerparti kultúra nagy tisztelettel adózik a tengeri emlősök, kiváltképp a bálnák és a delfinek iránt, akikről azt tartják, hogy az Emberrel együtt utaztak a Galaxis távoli csillagairól a Földre, és ittlétünk óta vigyázzák az emberiséget, és őrzik küldetésünk genetikai kódjait. A vízi emlősök, a bálnák és a delfinek a célunk és a sorsunk tudását is őrzik a dns-ükben. Ahogy Hank Wesselman fogalmaz:

"Először is azért jöttünk ide, hogy jól érezzük magunkat - növekedünk, fejlődjünk, és többé váljunk, mint amik voltunk a Természet szépségében elmerülve. Másodsorban azért vagyunk itt, hogy emlékezzünk isteni eredetünkre az egymás iránti szeretet megélésén keresztül."

A Látnokok rítusa tehát szoros kapcsolatban van a vízzel, az áramlással, a női minőséggel, a bal agyféltekés, befogadó, intuitív, kreatív és racionalitáson túli énünkkel, mely ténylegesen lehetővé teszi azt, hogy a "szívünkkel lássunk". A tarkótájékon található látókérget a harmadik szemmel és a szívcsakrával összekötő fény-csatornákat úgy is vizualizálhatjuk, mintha arany delfinek úszkálnának bennük és vinnék az impulzusokat, szimbólumokat, intuíciókat e belső érzékszervek között.

Érdemes ráhangolódni, elmerülni a delfinek és a bálnák énekében és titkos üzenetében. Az üzenet egyik része talán pontosan az, hogy az ember csak akkor ismerheti fel igazán isteni mivoltát, ha megtanul vigyázni a környezetére, hiszen ezek a csodálatos vízi emlősök a halászat, az élőhelyek csökkenése és a tengerek erőteljes szennyezése során a veszélyeztetett fajok közé kerültek. Ha a szívünkkel szeretnénk látni, akkor nem csak az emberek, hanem minden más élőlény és a Természet szellemeinek szenvedésére is érzékennyé kell válnunk.

Nincsenek megjegyzések: