2020. november 27., péntek

Máni - a Telihold szimbóluma

Sok minden zajlik az életemben és a tudatomban a mostani időszakban, tanulási folyamatok is zajlanak, párhuzamosan több is.  Odin szimbólumai azonban mégsem maradoznak el, egyéni kezelések közben valahogy mindig jön egy-egy újabb szimbólum, ami éppen az adott személy problémájához vagy utazásához nagyon fontos. Így kaptam meg a Talihold-szimbólumot is, amit a vendégemnek meg is mutattam, mivel már az utazás előtt kifejezetten kérte, hogy ha jön valami szimbólum, azt osszam meg vele. A Telihold-szimbólum a női teremtőerő szimbóluma, de ugyanakkor az egyensúly szimbóluma is. Igazából egy teljes élet-térkép, amit sokan tudunk használni meditációhoz és az egyensúly megteremtéséhez. 

A szimbólumon belüli két körmetszet a személyiségünk női és férfi oldalai, illetve ha úgy tetszik, a jobb és bal agyféltekénk, vagy a jin és a jang energiák. Az energiánk, figyelmünk, fókuszunk általában e két pólus között lüktet, és a jóga, illetve minden őnmegvalósítási módszer alapcélja az, hogy egyensúlyt teremtsünk a kettő között, íga az fókuszt és a tudatunkat középre hozzuk, a vízszintes vonal közepére. Innen tudunk elindulni a két kapu felé. A lefelé nyíló kapu a tudatalattit és az Alsó Világot képviseli, a Hold árnyékos oldalát, melyet sohasem láthatunk a földről a szemeinkkel vaqgy távcsővel. Ám ahhoz, hogy kijussunk ezen a kapun, át kell törni az egó és a hitrendszereink falát. Miután megjártuk az utat lefelé, és egyesítettük a mikorkozmoszunkat a Makrokozmosszal, elindulhatunk fölfelé, a Felső Énünk felé, melyet a Hold fényes oldala képvisel, néha teliholdként, jól látható módon, néha újholdként, alig látható módon. Itt is át kell törnünk az egónkon és az önkorlátozó hiedelemrendszereinken, és akkor a kör kerülete, mely a Mikrokozmoszunk, tehát az egyéni tudatunk és a Makrokozmoszunk, a termetmett világmindenség közötti határvonalat képviseli, feloldódik, vagyis a kör kifordul magából és a kettő összeolvad. 

Amikor elutaztam Odinhoz, akkor egy fekete követ nyújtott felém, melybe világoskék vonalakkal volt belekarcolva a szimbólum. Majd a tarkómra, a látókéreg körüli területre rajzolta a szimbólumot. Odin felhívta a figyelmemet arra, hogy a Hold sötét oldala ugyanolyan fontos, mint a látható oldala. Utána megmutatta, hogy ha elkezdem "összehajtogatni" a szimbólumot, akkor egyre több tudati rétegben és dimenzióban fogja kifejteni a hatását.

Próbáljátok ki ezt a szimbólumot meditácóra. érdemes megfigyelni, hogy a szimbólum melyik részén látod magadat, ha úgy képzeled el, mint egy térképet, merrefelé mozogsz, mi történik, milyen tárgyakat, eszközöket, fegyvereket találsz a különböző pontjain, és milyen feladatokat kell megoldanod. Akár többször is megismételheted ezt az utazást az életed különböző állomásain. 

Nincsenek megjegyzések: