2010. január 23., szombat

Agni-jóga oktatói tanfolyam a Atma Centerben

Lassan kezdenek megérni a körülmények, és az oktatóink is arra, hogy elkezdjük a jógaoktatók képzését. 2010 októberétől indítunk egy jógaoktatói kurzust, amelyen a fő téma az Agni-jóga sorozat lesz, de emellett az oktatók elméletben és gyakorlatban is széles körű tudásra és képességekre fognak szert tenni.

AGNI-JÓGA OKTATÓI TANFOLYAM AZ ATMA CENTERBEN
2010 október - 2011 szeptember
200 órás jógaoktatói kurzus, nemzetközileg elismert, Yoga Alliance International által akkreditált diplomával.

6 hétvége (szombat-vasárnap, mindkét nap 8 óra) elméleti és gyakorlati oktatás az Atma Center legtapasztaltabb tanáraival.

Ezen belül 40% elméleti képzés és 60% gyakorlati képzés.

A hétvégi oktatások tematikája:

Elmélet:

Jógahagyományok és jógaelmélet
Jógafilozófia és etika
A Hatha-jóga Pradípiká és a klasszikus jógairodalom
A jóga nyolc lépcsője
A jóga fája
A prána, a csakrák és a nádík
Energetikai anatómia
Jóga-anatómia és orvosi ismeretek

Gyakorlat:

A jóga 84 klasszikus ászanája
Az ászanák helyes végrehajtása, variációk
Az ászanák oktatása, korrigálása
Az óra levezetése, narráció
Jógapedagógia
Pránájáma-gyakorlatok
Múdrák és bandhák
Relaxáció és meditáció
Mantrák és kírtana

A hétvégi kurzusok látogatása mellett a leendő tanároknak részt kell venniük legalább 30 jógaórán az Atma Center oktatóinál, vagy pedig további hétvégi workshopokok, illetve az Atma Center egyhetes nyári táborán. Minden jelöltnek legalább tíz gyakorló órát kell tartania, majd elméleti és gyakorlati vizsgát kell tennie az oktatást végző tanárok előtt. A végzett tanulók YAI nemzetközi diplomájával Agni-jóga és általános hatha-jóga órákat tarthatnak.

A tanfolyamra legfeljebb 12 jelentkezőt fogadunk el, akiknek felvételi beszélgetésen és gyakorlati felvételi vizsgán kell részt venniük. A gyakorlati vizsga az Agni-jóga sorozat 30 ászanájának végrehajtásából áll, amelyek sorrendjét és helyes technikáját kell bemutatniuk a jelentkezőknek.

Oktatók: Gauranga Das (Atma Center vezető jógaoktatója), Szalai István (Agni-jóga és Astanga-jóga oktató) és Major Ági (AMM, Pilates és jóga-oktató)

A tanfolyam részvételi díja 200 ezer Ft + Áfa. A csoportban a helyet 50 ezer Ft-os előleg befizetésével lehet lefoglalni.

Jelentkezés és bővebb infrmáció: gauranga(kukac)brihaspati.net, illetve 06309140839


Nincsenek megjegyzések: