2010. január 2., szombat

Workshopok 2010-ben

A 2010.es év is dúskálni fog jóga-eseményekben előreláthatólag. Legalábbis mindent megteszünk ennek érdekében.

Januárban egyből két rendhagyó alkalom is várható. Egyrészt az inverzió, vagyis fordított ászana-workshop január 16-án izgalmasnak ígérkezik. A fordított ászanák négy csoportra oszthatók: vállállás (gyertya), fejenállás, alkartámaszok és kézenállás. Ezeknél a kéz- és lábtartásokat szinte a végtelenségig lehet kombinálni, és ezt meg is fogjuk tenni. Természetesen most is lesz sok páros gyakorlat.

A jóga világnapja január 31-re, vasárnapra esik, és ezen a napon egy non-stop műsorra szeretnénk mindenkit meghívni az Atma Budába. Az összes különböző óratípust ki lehet próbálni, és még olyanokat is, amelyeket a jövőben tervezünk bevenni az órarendbe. Egy 1000 Ft-os belépővel akár reggel 8-tól este 8-ig egyfolytában jógázhatsz (ha bírsz).

Februárban és márciusban pár oktatónk Indiában lesz, és bár próbáljuk megtartani az összes órát az órarend szerint, lesznek helyettesítések. Emellett március elsejétől az Atma Pest új helyre költözik, a Kálvin térre, az Üllői út 6. szám alatti üzlethelyiségbe. Itt két tágas jógaterem, szauna, salátabár és az elmaradhatatlan ajándékbolt várja majd a jógásokat, külön férfi-női öltözővel és zuhanyzókkal.

Márciustól szintén havonta egy-egy workshopot fogok tartani Budapesten, és vidéken is egy párat, ha sikerül leegyeztetni az időpontokat. Külföldi vendégeket is várunk, egyelőre dátum nélkül sorolom fel azokat, akik jelezték, hogy jönnek.

Mysore-ban megismerkedtünk a Bobkowski házaspárral Lengyelországból. Monika Astanga-tanár, Bartosz pedig ájurvédikus és Thai, Kalari stb. masszőr mester. Előreláthatólag áprilisban egy hétig lesznek Budapesten, ami alatt Monika Astanga-orákat tart majd, Bartosz pedig jógamasszázs-tanfolyamot, illetve különleges kezeléseket azok számára, akik be tudnak jutni
hozzá.

Másik nevezetes vendégünk V. Sheshadri, Mysore-i jógaoktató. Ő is áprilisban vagy májusban készül Budapestre látogatni, és mindenkinek ajánlom, hogy vegyen részt az óráin. Ugyanezt mondhatom el Kamal Singh-ről is, aki májusban vagy a nyáron fog jönni, és remek Astanga-tanár.

Én is összeírtam magamnak néhány workshop-témát, amiket valószínűleg Budapesten fogok majd tartani, illetve a vidéki workshopokhoz is ezek közül lehet válogatni, ha valakinek tetszik valamelyik cím, és szeretne meghívni (azok mellett, ahová már tavaly elígérkeztem: Szeged, Debrecen, Kecskemét).

1. Kutya- és macskapózok (egzotikus állattan-vinyásza workshop)
2. A gerinc felébresztése (gerinccsavaró és hajlító gyakorlatok)
3. Előrehajlítások és csípőgyakorlatok
4. Hátrahajlító gyakorlatok
5. Inverziók (fordított ászanák)
6. Kartámaszok
7. Vinyásza és erőgyakorlatok
8. Astanga első sorozat részletes workshop
9. Astanga 2. sorozat részletes workshop
10. Astanga 3. sorozat részletes workshop
11. Agni-jóga részletes workshop
12. Klasszikus 84 ászana workshop
13. Iron yoga workshop
14. Kontakt jóga /Akro jóga (páros gyakorlatok)
15. Pránájáma és bandha workshop
16. Ászana igazítás és illesztés
17. Napüdvözlet vinyásza workshop

Folytatjuk a jógát 2010-ben is. Természetesen augusztus végén ismét lesz jógatábor Pulában, a részleteket nemsokára közöljük.

Nincsenek megjegyzések: