2010. január 7., csütörtök

Januári csúcs

Utálom az ünnepeket, üzleti szempontból nagyon rosszak. Most végre letudtuk a kéthetes szenvedést, zabálást, rokonlátogatást, meg az előtte levő majd' egy hónapnyi rohangászást, költekezést és idegeskedést. Legalábbis jógaoktatóként így ítélném meg az okát, hogy decemberben a felére esik vissza a látogatók száma.

Na ennek most vége, hétfőn egyből totál telt ház volt Pesten és Budán is. Mondjuk már a 2-3-ai hétvége is zúzós volt, úgyhogy a nagyszerű érdeklődésre való tekintettel gyorsan meg is toldottuk az órák számát: vasárnap Budán 10-től és 12-től is várja István az Agni-fanatikusokat, Panni pedig kedden 18 és 19.30-tól tart órát, szintén Agnit. Ez most reneszánszát éli, még az is rájön, hogy milyen kemény egy Agni-óra, aki amúgy Astangás, és csak néha téved be egy-egy Agni-jóga órára. Ezt az ünnepek alatt én is meg több Astangás is megtapasztalta. Hiába, az elmét mindig új, szokatlan kihívásokkal kell konfrontálni, mert könnyen beleszokik a rutinba, és akkor már nem jár akkora mentális erőfeszítéssel a gyakorlás.

Az Astangások tehát egyelőre nem számíthatnak több órára, és a meglévők is, ahogy mondtam, totál tele vannak, legfeljebb a reggeli órákon lehet lazán, lábakat szétdobálva gyakorolgatni, meg előre-hátra flikkezni. Egy esti órán "on your mat", vagyis annyi helyed van, amennyit a matracod elfoglal. Nekem még annyi sem volt, a falra kellett vinyászáznom, ha mutatni akartam a mozdulatokat. István a vasárnapi mellett még bevállalta keddenként a csípőnyitó órát, amit öttől tart továbbra is, a kezdő Astanga-tanfolyam előtt. Ha valaki kezdő Astangára akar menni, az pedig péntekig jelentkezzen, mert utána csak áprilisban lesz újabb tanfolyam.

Andi, Ági és én február 3 és 24 között Indiában leszünk (Kovalam Beach, Kerala, God's own country! - de várom már), Yogacharya Shiva kezei között fogunk hajolni mint a zsenge bambuszvessző. Erről természetesen részletesen, valós időben fogok beszámolni. Addig a többi tanár megpróbálja lehelyettesíteni az óráinkat, szóval ne lepődjetek meg, ha nem az tartja az órát, akit megszoktatok.

Márciusban pedig István és Ági lesznek kint Mysore-ban, és az ő óráikat fogjuk helyettesíteni. Március 1-jén nyílik az új Atma Pest (ami azt jelenti, hogy a Vigyázó F. utcából ki is vonulunk a Kálvin térre), és ott majd fokozatosan elkezdjük az új órákat. Két terem lesz, tükrökkel, bordásfalakkal, és mindenre elszánt tanárokkal, férfi-női öltözők, zuhanyzók, szauna és salátabár. All you need for a perfect day. De ezt majd akkor, ha ott vagyunk. Addig még egy kicsit bírjátok ki a szorongást, és ne felejtsétek el, hogy honnan indultunk. Addig is mindenkinek lelkes gyakorlást, és sok türelmet a tömeges órákhoz.

Nincsenek megjegyzések: