2010. január 5., kedd

Kontakt jóga és szilveszteri buli

Végre hozzájutottam, hogy megírjam a 31-edikei eseményeket. A fotókat már talán láttátok a Facebook-on, ha nem, akkor klikk ide! Szóval 13-an voltunk a déli Kontakt workshopon. Utolsónak Linda vágódott be, aki Ecuadorban már gyakorolta az Akro jógát, és így hasznos segítséget tudott nyújtani az óra során. Az Akro jógában ugyanis az a speciális, hogy az alsó ember tartja a felsőt a talpán hanyatt fekve. Ehhez egyensúlyozni kell tudni, és persze comberő is kell. Nóri például nem nehéz, mégis időnként elvitte oldalra a lábamat, amikor a levegőben volt. Lehet, hogy többet kellett volna lábtológépeznem fiatal koromban? pedig 75 kilóval is tudtam guggolni!

Mindenesetre elkezdtük a napüdvözletekkel, és utána néhány egyszerű álló gyakorlatot végeztünk párban, illetve a napüdvözlet elemeit gyakoroltuk emeletben, egymásra pakolva (csaturanga, felfelé/lefelé néző kutya, stb.)

A vége felé jöttek a repülős pózok, és mivel Linda engem is tudott tartani, én is kipróbálhattam egy-két figurát. Nem rossz ott a magasban, de még szoknom kell az egy ponton történő felfüggesztést. Olyasmi, mint a pávapóz, de ott valahogy könnyebben tudok homorítani. Mindenki jól érezte magát, jó volt a hangulat.

Délután visszajöttünk bilizni, Priyatama egész komoly DJ-pultot szerelt fel a Rishikesh-teremben. Mondjuk a délutáni/esti programra kb 10-15 ember jött-ment, a legtöbben az éjféli napüdvözleten voltak. Vetítettünk egy-két jógás filmet, volt aki azt nézte, volt aki beszélgetett. Mi a családdal már 8-kor lefaroltunk, mert a gyerek kezdett nyűgös lenni. De azért a többiek jól érezték magukat, majd idén fejlesztjük még a Full Moon Party-kat az új Atmában.

Addig is nézzétek meg az új órarendet (nem sokat változott, egy-két új óra van), és jelentkezzetek be a legközelebbi órára egy kis ünnep utáni zsír- és karmaégetésre.

Nincsenek megjegyzések: