2010. április 6., kedd

2. sorozat workshop Atma Pest, április 17

Először is, öt érv, hogy megismerkedj a 2. sorozattal:

1. Az élet csak a hátrahajlításokkal teljes, tegyél még hozzá párat a hídhoz!
2. A változatosság gyönyörködtet, egyik nap egyes, másik nap kettes!
3. Minél több ászanát ismersz meg, annál jobban megérted önmagadat!
4. Azért kezdtél Astangázni, hogy mindkét lábadat a nyakad mögé tudd rakni, nem?
5. 2012-ben itt a világvége, nem halhatsz meg úgy, hogy nem próbáltad ki!

Persze ez csak vicc, de komolyan ajánlom a 2. sorozat workshopot azoknak is, akik már gyakorolják, és azoknak is, akik még csak az egyest. Először is segít eloszlatni a félelmeket, a mumust. Létezik például az az elv, hogy ha háromszor hátra tudsz menni hídba, és fel tudsz jönni, akkor kezdheted a 2. sorozatot. Ok, az igaz, hogy sok benne a hátrahajlítás, és nem árt egy kis mély hátizom, de eleve sokan úgy gondolkodnak, hogy persze, majd évek múlva fogok tudni csak felállni a hadból. Aztán, amikor a tanár egy párszor felrántja őket, és visszaereszti, akkor lassan rájönnek, hogy nem is olyan nagy ördöngősség ez, csak gyakorolni kell.

Szóval, most rákapcsolhat mindenki, egy hónapotok van, hogy tökéletes dropbacket tudjatok csinálni. Most csak két tippet adok, mert korábban már volt szó róla. 1. Álló helyzetből hajolj hátra, ameddig bírsz, és tartsd ki, majd gyere vissza. 2. A falon sétálgass a kezeddel lefelé és felfelé. Napi tíz próbálkozás garantálja a sikert.

További kifogások a 2. sorozat ellen? Elismerem, hogy érdemes megjegyezni az 1. sorozat gyakorlatainak sorrendjét, miközben a saját ötös skálánkon mondjuk 3-as szinten tudjuk csinálni mindegyiket segítség nélkül, és utána ráállni a 2.-re, de addig is lehet alkalmanként gyakorolni, pl. heti egyszer, csak hogy sokoldalúbban tudjon fejlődni a fizikumunk és a pszichénk is.

Következő kifogás: Nem tudom a lábamat a nyakamba rakni. Nem baj, gyakorolni kell. Segítséggel szinte mindenki oda tudja rakni, csak nem mindenkinek marad ott. Ez csípőnyitást igényel. Jelentkezzetek István csípőnyitó és hátrahajlító óráján, az remek előkészítő a 2. sorozathoz. Garantáltan kész lesztek egy hónap alatt. A jógaöv egy jó kis kellék, amit használhatunk a lábunk hátra és lefelé húzására az ékapáda-sírsászana gyakorlásánál. De persze kézzel is lehet. Egyelőre még nem kell tudni azt, amit a képen lévő fiatalember csinál, vagyis mindkét lábunkat hátul keresztezni, és a karokat fölötte átvinni. De erre is megtanítok mindenkit nagyon szívesen, abban a pillanatban, amikor nekem is menni fog.

Harmadik kifogás: Nem barom el magamat a kezeimen (pl. páva-pózban). Ezt sem lehet komolyan venni, mert az 1. sorozatban is van Tittibhászana meg Bakászana, csak meg kell tanulni öt légzésig kitartani.

A többi gyerekjáték, legfeljebb a fejenállásnál lehetnek gondjaink. Itt pedig a falnál lehet gyakorolni a különböző kézpozíciókat, amíg nem megy fal nélkül. De komolyan, a workshopon minde egyes pózt alaposan körül fogunk járni, rávezető és helyettesítő pozíciókkal, és a nehezebb gyakorlatokat párban fogjuk végezni, ami által mindenki más oldalról is megértheti az adott ászanát. Mindenkinek sikeres részvételt kívánok.

A workshop április 17-én, szombaton délután 2 órakor kezdődik az Atma Pest-ben (Kálvin tér). Ára: 5000 Ft.
Jelentkezés (50% előleg befizetése mellett):
Tánczos Tünde 06304183461, Email: info(kukac)atmacenter.hu.
Jelentkezési határidő: Április 10.

Nincsenek megjegyzések: