2010. április 11., vasárnap

Pénteki krónika Jóga-szútrával

Péntek reggel a kislányom ébresztett, hogy ő már bizony menne az oviba, úgyhogy be is vittem. A lelki tanítómesterem, Srila Sivarama Maharaja tartott leckét a templomban, úgyhogy azt is meghallgattam. Érdekes párhuzamokra világított rá, például, hogy az emberek egyre inkább szexfüggők, ugyanakkor egyre kevesebb gyereket vállalnak. Európa lassan kihal, miközben a muszlim családok átlag 8 gyereket vállalnak, vagyis 50 éven belül az egész földet ellepik. A képen ő látható.

Ezek után elindultam a Bhaktira, ahol védikus asztrológia-órát tartottam három nappalis teológus-hallgatónak, akik mellé becsatlakozott még két jógaoktató-szakos is. Óra végén bejelentették, hogy jövő pénteken nem fognak ráérni, úgyhogy nem is érdemes jönnöm, vagy beszélhetek diktafonba. Na ennyire azért nem szeretem hallgatni a saját szövegemet, inkább gyakorlok.

Így ma csak egy órám maradt gyakorolni, mert délután egyre értem át a Kálvinra. Ági éppen akkor fejezte be a két Agni-óráját, mivel Ancsát helyettesítette, és még megy Budára is megtartani két órát. Én pedig lenyomtam az állókat meg a pár maradék pózt a 3. sorozatból, amit csütörtökön fizikailag képtelen voltam megtenni. Mára már valamivel jobb a helyzet, bár az izomlázam még mindent átfogó, de majd csak hozzáidomulok a terheléshez.

Elég szép számban voltak a két órai Astangán, meg az Agnin is utána. Közben Lovász Andi, azaz Comb Raider Body Art órát tartott a másik teremben, amit én elneveztem Szadi Artnak, mert max 50 percig szokták bírni az emberek, utána már inkább relaxálni akarnak. Hatkor ismét teremcsere, én a kisteremben tartottam meg három embernek a soron következő Jóga-szútra előadást, míg a másik teremben Ananyagopi bollywodozott vagy tíz lánnyal. Érdekes, hogy a filozófia nem érdekel olyan sok mindenkit, mint a tánc vagy a jóga-ászanák. Kíváncsi lennék, hogy egyáltalán valaki le szokta-e tölteni és meg szokta-e hallgatni az előadásaimat, amiket szorgosan rögzítek és töltök fel a blogomba. Ha valaki igen, (Andráson kívül), az jelezzen már vissza, hogy hogy tetszett, mi a véleménye róla. Mindenesetre itt vannak a linkek a hanganyaghoz és a pdf-vetítéshez is.

Nincsenek megjegyzések: