2012. augusztus 27., hétfő

Újra a szigeten

Ismét megérkezett az atmás különítmény Brac szigetére. Ez alkalommal úgy döntöttem, hogy nem fogok mindennapos beszámolót írni a jógatáborról, mert minek? Aki itt van, az itt van, és megéli az élményeket, aki meg nincs itt, az hiába olvassa, nem lesz vele sokkal beljebb. A tenger finom, mint mindig, sok a nap, és sok a jóga. 

Mi pénteken érkeztünk Orsival és Gyurival, hogy szombat reggel már tudjuk fogadni a korábban érkező táborozókat. Rögtön egy jó órás úszással kezdtük a csendes tengerben, majd némi vásárlás után nyugovóra értünk a hosszú út után. 

Szombaton reggel astangáztunk a tengerparton, majd strandoltunk, és a táborozók is lassan elkezdtek szállingózni. Este hét felé az utolsó autók is beértek, mi pedig tartottunk egy átmozgató "Welcome" jógát öttől a réten. Utána még nyomtam egy fegyencedzést a parkolóban, este pedig a szokásos kör a kikötőben és a piacon.

Vasárnap reggel majdnem teljes létszámban érkezett meg mindenki a reggeli astangára, ami kicsit hűsen zajlott, mert a szállodai alkalmazottak bekapcsolva hagyták a klímát a konferenciateremben éjszakára. Volt, aki még nem ismerte a sorozatot, úgyhogy lassan haladtunk, nem kell egyből kifárasztani mindenkit az első napon :-)

Jóga után strand, majd délbe behúzódtunk az árnyékba, én gyakoroltam egy kettes sorozatot, és délután ismét strand fél ötig. Éppen akkor kezdett feltámadni a szél, de azért nyomtunk egy kis pránajámát, majd akrojógázni kezdtünk, csapatépítési célzattal. A szálloda lakói közül és beszállt egy orosz pár. 

Az akrónak a szélvihar vetett véget negyed hét felé, akkor áthelyeztük a gyakorlás színterét a szélvédettebb parkolóba, ahol is néhányan beszálltak a fegyencedzésbe. Két nap gyúrás meg jóga után jó kis izomlázam volt már. Nem nagyon jut idő blogolgatni, úgyhogy érjétek be a Maehle-könyvrészletekkel, de majd néha írok is, ha éppen történik valami izgalmas.

Hétfőn már melegebb terem fogadott reggel, bár a szélvihar miatt lehűlt a levegő és a víz is hűsebb volt. Azért jót izzadtunk gyakorlás közben, és csak egy-két ember hiányzott a sorok közül egyelőre. 

Jóga után mi mindig egyből a partra megyünk, mert kilenc és tizenegy között a legkellemesebb a nap és a víz. A déli nap elől árnyékba szoktunk húzódni, és kettő felé megyünk ismét ki. Ma be is jöttünk délben, és megpróbáltam rácsatlakozni a netre, de nem sok sikerrel. Úgyhogy helyette inkább aludtam, majd délután még beszúrtunk egy kis strandot jóga előtt. Ma Lovász Andi tartott Body Artot, amitől jól kifáradt mindenki, én meg 3. sorozatot gyakoroltam közben. 

Este vacsizgatás, gyümölcs-beszerzés, majd lassan lefekvés. Nemsokára újabb hírekkel jelentkezem, addig remélem, Budapesten is mindenki lelkesen gyakorol és jár az órákra, ha hazaértem, megnézem, mennyit fejlődtetek! :-)

Nincsenek megjegyzések: