2017. augusztus 11., péntek

Primosten jógatábor - élménybeszámoló

Visszaértünk Horvátországból, és bár ez a blogbejegyzés is visszadátumozva jelenik meg, valójában már elkezdődött a szeptember. Kissé be vagyok csúszva a blogokkal, de lassacskán bepótolom, ami elmaradt. Szóval második alkalommal voltunk Primostenben jógatáborozni. Első ittlétünk három éve volt, amikor Lola még fél éves sem volt. A rákövetkező évben nem jelentkeztek időben elegen, tavaly pedig Sutivanban voltunk, Brac szigetén. 

Idén kb 30 fős létszámmal vágtunk neki ennek a túrának, köztük többen gyerekkel jöttek. Az apartmanok kényelmesek voltak, az ételek Laca jóvoltából kitűnőek, a jógához pedig a félszigeten elterülő Zora Hotel fitnesz-termének tetőteraszát használtuk, tengeri kilátással, friss fuvallatokkal és szűrt napfénnyel. Az időjárás is kedvezett nekünk, egész héten nem kellett fázni, és még az utolsó jógaóra végét is megvárta az eső, mielőtt esni kezdett. 

Reggelente az Ashtanga sorozatokat vettük elő, először az első sorozat feléig mentünk, majd felépítettük a teljes sorozatot, végül az utolsó két napban hozzátettük a második sorozat felét is. A délutáni jógaórák előtt volt egy kis pránájáma, aztán az Atma Center népszerű óráit vettük sorra, Agni, Detox, csípőnyitás is volt. Kathy Walker vendégoktatónk Belgiumból érkezett, bár eredetileg amerikai születésű. Ő tartott egy kezdő Akro-jógát, majd egy Vinyásza Flow-t és egy esti Jin jógát meditációval a tengerparton. Ezt is nagyon szerette mindenki. A csoportkép az utolsó reggeli Ashtanga után készült, a megharcolt csoportnak majdnem a fele hiányzott :-D.

Orsi sajnos nem tudott annyira részt venni a tábor életében, mint amennyire szeretett volna, mert Alex lázas lett, és hét végére gyógyult csak meg. Voltunk kórházban is, ahol alaposan megvizsgálták, de másnapra már jobban lett. A gyerekek élvezték a strandolást, játszóterezést meg a sok játékot. A felnőttek is kirándultak ide-oda, megnézték a környékbeli szép helyeket. Én minden nap átúsztam az öblöt, 1 km-t úsztam a tengerben, jó nagy medúzákat láttam közben, Három kettlebell edzést is lenyomtam a hét során, illetve jógáztam a többiekkel. Egy szóval remek tábor volt, remélem, hogy minden résztvevő jól érezte magát. Jövőre is tervezünk tábort új helyszínre, remélem, hogy sokan jöttök!

Nincsenek megjegyzések: