2018. június 22., péntek

Hét szintű gyógyítás

A "Hét szintű energetika" című blogbejegyzésemben nem tértem ki a gyógyításra, de most ezt is összefoglalom, szintén hetes tagozódásra bontva. Ez a hetes tagozódás nagy vonalakban követi az élőlénynek az előző blogbejegyzésben felvázolt hétszintű felépítését. Persze minden szint hat minden szintre, de két elvet kell figyelembe venni a gyógyításnál:

1. Egy bizonyos terápia dominánsan az egyik szinten fogja kifejteni a hatását, és általában közvetettebb vagy kisebb mértékben hat a többi szinten.
2. Minél több szintű módszerekkel kezdünk hozzá az egyensúly helyreállításához párhuzamosan, annál nagyobb az esély a sikerre. Persze ennek van egy limitje, mert a szervezetünk nem tud adekvát módon reagálni, ha túlzottan sok inger éri kis időintervallumon belül. Vagyis a terápiákat is túlzásba lehet vinni, akkor pedig lelassul az egyensúly helyreállásának folyamata.

1. Fizikai szint: testmozgás, masszázs, elem-terápia (víz, szél, föld, tűz - hideg-meleg), méregtelenítés.

2. Életmód: étrend, böjt, napirend, környezet, stressz, kapcsolatok stb.

3. Légzés: légzőgyakorlatok, tudatos légzés, prána-áramoltatás.

4. Energetika: külső-belső energiafeltöltő gyakorlatok, meditatív, vizualizációs és egyéb technikákkal. Ez a szint a légzéssel is szoros kapcsolatban van, de már inkább az elme-prána kapcsolatra helyezzük a hangsúlyt, míg az előzőnél a légzés-prána kapcsolatra.

5. Mentális szint: pszichoterápia, tudatosítás, családállítás, meditáció, imagináció, hipnózis stb. Ez érzelmi blokkok, problémák kezelését is jobb híján ehhez a szinthez rendelném, bár igazából erősen jelen vannak a 2., 3. és 4. szintű kezeléseknél is. 

6. Karmikus szint: szertartások, Isten imádata, mantrák, fogadalmak, asztrológia stb. A karmikus elakadások, terhek gyakran az ősökhöz vagy az előző életbeli tetteinkhez kapcsolódnak, de például a magzati, kisgyermekkori, gyermek- és felnőttkori traumák kezelése is ehhez, illetve az 5. szinthez kapcsolható. 

7. Spirituális szint: Önmegismerés, önmegvalósítás, a Világ, az Én és Isten megismerése, a spirituális szeretet kultiválása. Minden spirituális gyakorlat és folyamat a gyógyítás hetedik szintjéhez tartozik, de ne feledjük el, hogy ezek a gyakorlatok önmagukban nem helyettesítik az alsóbb szinteken végzett gyógyítást, csupán teljessé teszik azt.

Nincsenek megjegyzések: