2018. június 1., péntek

Everness Fesztivál - csütörtök

A mai nap sem volt semmi, leírom hát röviden. Csütörtök reggel indultunk a családdal az Everness fesztiválra. Előtte kb. 4 órát aludtam, aminek meg is lett az eredménye, mert a gyerekek holmijait tartalmazó két fekete táskát valahogy kint hagytam az autó mellett. Ezt persze csak délben vettük észre, amikor megérkeztünk Paloznakra és próbáltunk bepakolni az apartmanba. 

Némi telefonálgatás után kiderült, hogy a tízemeletes ház takarító személyzete megtalálta a táskákat a parkolóban, és eltették a gondnokságon. Legalább a cuccok megvoltak, de valahogy le kellett juttatni őket Alsóörsre. Még egy-két óra, és sikerült találni valakit, aki le is hozza őket, hogy ne kelljen egy hétig ugyanabban járnia a két gyereknek. 

Szóval ebben az állapotban értünk át a fesztivál helyszínére, mindketten jógaórát tartani. Orsi a gyermekfaluban tartott babás jógát, úgy, hogy a két gyerkőc is rajta lógott közben, én pedig a Csendes parton tartottam Ashtangát. Ráadásul a programfüzetben a napi bontásban elírták a jógaórám kezdetét 15:15-re, így páran már ott voltak egy órával előtte, és nekem kellett szabadkoznom, hogy csak 16:15-kor kezdünk. Igyekeztem egy-egy zenészt is szervezni minden napra a jógaórámhoz, de még az sem érkezett meg, amikor kezdtük a gyakorlást.

Viszont egyre bővült a kör, és már a sátoron kívül is gyakoroltak, és a napüdvözletek végére Ölvedi Gábor is befutott a dobjaival, és elkezdett muzsikálni, miközben mi jógáztunk. A sátor laza teteje némileg csökkentette a tűző nap erejét, de azért így is megizzadtunk, másfél óra alatt végeztünk az egész sorozattal, pedig sokan most csinálták még csak először. 

A gyakorlás végén egy csakrameditációt tartottunk sámándobbal. A múládhára csakra négy szirmú lótuszát vizualizáltuk, és a LAM mantrát mondtuk, mely a csakra bídzsa-mantrája, négy dobütésenként. Utána áttértünk a szvádhisthána csakrára, és a VAM mantrára. Itt már hat ütésenként mondtunk egy mantrát, a szirmok számának megfelelően. A nagyjából tíz perces meditáció végére mindenki feltöltődött, és nagyon örültem, hogy ennyien jöttek gyakorolni, meg hogy Gábor is megérkezett és zenélt nekünk. Én is egészen lenyugodtam, főleg, hogy estére a gyerekek csomagjai is utolértek bennünket.

A program után még beszélgettünk egy-két résztvevővel, majd a családdal a játszótér és az étkezőudvar felé vettük a kanyart. A szállásunkra visszaérve igyekeztünk elaltatni a gyerekeket, de ez nem sikerült tíznél előbb. Én közben blogoltam, hogy behozzam egy kicsit a lemaradásomat. Holnapra esőt is hideget ígérnek, remélem, azért ez nem fogja zavarni a programok megvalósulását. Aki pénteken látogat ki az Evernessre, azt várom tíztől egy "Jóga és sámánizmus" workshopra, majd 16:15-től ismét Ashtanga-gyakorlásra. 

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Az biztos, h profival van dolgunk :) Résztvevőként a fentiekből semmit sem érzékeltünk. Nem látszott rajtad sem a fáradtság, sem a feszültség. A zene későbbi bekapcsolódása is teljesen természetes volt, mintha így lett volna tervezve :) A csapat totál heterogén volt, amiről edzőként magam is tudom, h nem egyszerű így csoportos órát tartani, de Te ezt is mesterien kezelted. Nem unatkozott a teljesen haladó „ashatngás”, kitekerhette magát minden irányba, de nekünk kezdőknek is tudtál egyszerűen könnyítéseket mutatni, nem éreztük feszélyezve magunkat. Sokan voltunk, de mégis mindenkivel tudtál foglalkozni. Sokat tanultam, ja és izomlázam is lett. :) Nagyon köszönöm még 1x! :) Kovács Zsuzsi