2009. augusztus 2., vasárnap

Három a magyar igazság



Mivel három napos volt a búcsú, gondoltam nem leszek snassz, hogy minden nap ugyanazt csinálom. A 2. sorozat még Ok, na de a hármas! Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor gyakoroltam eddig! Azért csak sikerült kiválasztanom belőle tíz ászanát, amit úgy-ahogy meg tudok csinálni (ha nem vagyok fáradt, és nincs hideg, stb.) Szerencsére vasárnap már jobb idő volt, és délután bemutatóztunk. Csak az ihlet kedvéert ukrán testvérem, Vraja-sakha már lenyomott vagy négy bemutatót a színpadon (korábbi blogbejegyzésben közöltem a linket).

A két éjszaka alatt a farmon nagyon elaludtam a hátamat, mert túl puha volt a matrac. A derekamat mintha bebetonozták volna. Azért másfél órás bemelegítéssel végülis sikerült formába lendülnöm, és harmadnapra ismét felálltam a hídból. Ez persze a videón nem szerepel, a tíz perces Youtube időhatár miatt. Itt már kellett vágnom, hogy az utolsó kis kedvencem, a Krisnászana belekerülhessen. Ez nincs benne a 3. sorozatban, csak ülő változata, a Virancsjászana A.

Ja, említettem volt, hogy ősztől elkezdjük a 3. sorozatot is gyűrni az órákon. Ugyanis egy vidéki ezoterikus jós ismerősöm megjövendölte, hogy 2012-ben meghalok (csak nem világvége lesz?), úgyhogy bele kell húznom a sorozatokba. Nóri külön kérte, hogy a 3.-ast is tanítsam meg neki. ami azért sem lesz könnyű, mert ősszel kimegy másfél évre Hágába. Sebaj, majd tanulmányi szünetekben!

Szóval három a magyar igazság, ez is megvolt. Nagyon szerettem volna, és sikerült. Persze még távol állok a teljes sorozattól, egyelőre majd' minden ászana után pihennem kell egy kicsit. Múlt héten intenzíven gyakoroltam, kezdő gyakorlatsor, majd a három tíz perces bemutató anyaga, majd a befejezők. Ez volt a napi menü. Miután hétvégén is dolgoztunk ugye, nem sokat tudtam pihenni. És utána jött ez a hét, péntekre kicsit beálltak a hátizmaim. Jövő hétre talán helyreáll a balansz, és ismét rendesen tudok koncentrálni a gyakorlásra.

2 megjegyzés:

Sackos írta...

Remélem nem mondott igazat a jós! Nehogy elhidd!

Nora Szabo írta...

Kedves Gauranga!

Köszönöm, hogy megemlítettél a blogbejegyzésedben:-) A történet úgy teljes, hogy mikor mesélted, hogy nincs sok időd hátra, én viccesen megjegyeztem, hogy egy kevés még kell, hogy legyen, hiszen nekem még meg kell tanítanod a 3. sorozatot. Majd mikor pontosítottál, hogy a jóslat szerint 2012-ről van szó, mi elképedtünk, mire Te magyarázni kezdted, hogy ez tulajdonképpen nem is olyan szörnyű, mert ennek tudatában, minden egyes nap, minden egyes órában ennek megfelelően viselkedünk. Ez volt az a pillanat, amikor már tudtam, hogy nem csak a 3. sorozatot kell még Tőled megtanulnom...
Egyébként én hiszek a jóslatokban, de a jós is csak ember, s tévedni emberi dolog. Ezúttal a Te jósodnak is sikerült:-)

Sok kitartást a 6 Astanga sorozat gyakorlásához!

Szeretettel: Nóri