2020. március 23., hétfő

Telihold-szertartás

Ma este van telihold, és kaptam egy olyan kérdést, hogy milyen szertartást érdemes végezni ilyenkor. Sokan egyébként sem tudnak olyan nyugodtan aludni a sok hold-energiától, így érdemes kihasználni a kedvező időpontot szellemi munkára. Keresgéltem az  interneten, de nem igazán találtam olyan szertartást, ami az én szám íze szerint való, így inkább úgy döntöttem, hogy leírom a saját javaslatomat. A Hold és ciklusainak energiájával főleg a nőknek érdemes harmonikus kapcsolatot kialakítaniuk, bár a Nap-vezérelt férfiaknak is fontos, hiszen a túl sok Nap-energiát is a nőies, befogadó, tápláló Hold-minőséggel lehet egyensúlyban tartani. Tehát most leírom néhány pontban, hogy mit javaslok ilyenkor. 

1. Hozz létre egy szakrális teret az otthonodban, vagy ha teheted, menj ki a Természetbe, az erdőbe, és ott végezd a szert! Állíts fel oltárat az erőtárgyaiddal, bálványaiddal stb.

2. Gyújts gyertyát, vagy rakj egy kis tüzet, mely a lélek lángját fogja szimbolizálni. Ha viszont az álmaiddal vagy az árnyék-éneddel, a tudatalattiddal és tisztán a női minőségeddel szeretnél dolgozni, akkor ne is gyújts lángot, hanem menj ki, és ülj le a Hold fényébe. 

3. Gyújts meg füstölőt (zsályát, levendulát, palo santót, szárított rózsaszirmokat, esetleg borókát, cickafarkfüvet, fekete ürömöt). Ajánld a hét irány szellemeinek (a négy égtáj, az Alsó, Felső és Középső Világ felé), majd füstöld körbe magadat.

4. Végezz felajánlást a szellemeknek (dohány, kukoricaliszt, virágok, tej, stb.). 

5. Helyezz el egy edényben tiszta vizet olyan helyen, ahol minél tovább éri a Telihold fénye! A vízbe mondd bele az imáidat és a kívánságaidat! A telihold energiája a teremtés, termékenység, bőség behívásának minőségét hordozza magában. Az elengedést, elküldést jobb újholdkor gyakorolni.  

6. Miután megfogalmaztad a kívánságodat, ülj le meditálni, a légzésedre figyelve, és hallgasd Holdanya üzenetét! Hívd meg az erőállataidat és a szellemi segítőidet, hogy biztonságban utazhass a Szellemvilágban! Tedd fel a kérdést, hogy milyen lépéseket kell megtenned a vágyad beteljesüléséhez vezető úton, vagy ha döntés előtt állsz, akkor kérj egy jelet, hogy helyesen tudj választani! A jel érkezhet belső képek, sugallatok formájában, de egy természeti jelenség, hang, nesz, hullócsillag stb. formájában is. Közben játszhatsz dobon vagy csörgőn is, de az erdő neszeire teljesen ráhangolódva is eljuthatsz a révült tudatállapotba. 

7. A meditáció/utazás végeztével köszönd meg Holdanyának, az erőállataidnak és a szellemi tanítóidnak a kapcsolódást, és pihenj le. Ha álmaid lesznek az éjszaka, azoknak is lehet jelentősége, üzenet-értéke. Ezt ébredés után leírhatod magadnak. 

8. A napfelkelte után vedd magadhoz a vizet, melyet a Telihold sugarai megáldottak, egy kis részét öntsd a földre, Földanyának, a többit pedig idd meg, a kívánságodra gondolva, vagy használd fel szertartásokhoz. 

Az újhold éjszakáján hasonló szert lehet végrehajtani, de ott a fókusz az elengedésen van, és ezért a víz kihelyezése helyett tedd a következőt: írd le egy papírlapra mindazt, amit szeretnél elengedni, lezárni, aminek szeretnél véget vetni az életedben, mert felismerted, hogy nem szolgálja a fejlődésedet. Itt őszintének kell lenni, mert a nehézségek sokszor erőt és tanítást adnak, és ezért nem fogja elvenni a Hold, még ha kéred is. Miután leírtad a gondolataidat, gyújtsd meg a gyertyát, vagy a szertüzet. A papírt vesd a szertűzbe, majd miután elhamvadt, a hamvakat fújd a Telihold felé, hogy elvigye. Ha gyertya lángjával égetted el a papírt, akkor egy tűzálló edénybe tedd, és a pernyét fújd a Hold felé. A szertartás többi részét végezheted ugyanúgy, mint Teliholdkor. Áldás!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ne haragudj kérlek de mi ez a diszkriminatív hozzáállás, mi van akkor ha én a férfi minőségemmel szeretnék dolgozoni???

Ez úgy érzem nem helyén való.