2010. május 10., hétfő

Yoga on the Green

Már bocsánat az angol címért, de ez jutott eszembe, ahogy a fotóalbumot nézegettem, ami a mai Millenáris-beli jógaóráról készült. Amikor elindultam otthonról, még elég borongós volt az idő, a héven még át is haladtunk egy esősávon, de mire odaértem a Millenárisra, már kisütött a nap.

Többen gondolkodóba estek, hogy jöjjenek-e vagy sem, de én üzentem mindenkinek, hogy ott vagyok, és várok. Végül tízen jöttünk
össze, három új lánnyal együtt, akik most próbálták ki életükben először az Astangát. Plusz Anna, a svéd lány, aki már egy hete itt van és járogat az órákra, valamint az Atmás törzsgárda tagjai. Nos, egész jó kis óra kerekedett, bebizonyítottuk, hogy nem csak 36 fokban és sima padlón, hanem felhőben, szellőben, hepehupás gyepen is tudunk Astangázni. Persze nem azt mondom, hogy az ideális gyakorlópálya, de jó azért egy kicsit kijönni a jógateremből, élvezni a napfényt, a levegőt, és egy kis bepillantást engedni mások számára is abba, hogy milyen jó dolog az Astangát gyakorolni.

A Millenáris elég laza közegnek bizonyult, bár most talán a változékony időjárás miatt nem is volt kint olyan sok ejtőző ember. De akik ott sétálgattak, teljesen természetesnek vették, hogy mi jógázunk meg mindenféle egzotikus mutatványokat végzünk, illetve hogy én pluszbamég tekergetem is az embereket. Az óra végén Liza meg Évi még cigánykerekeztek egy sort, én is kedvet kaptam egy kicsit gyakorolni a kézenállásokat. Ebbe már a gye
rekek is beszálltak, ők is körbe-körbe gurultak a füvön. Az egyik kislány csak úgy lazán a nyakába rakta a lábát, amivel mindannyiunkat a kellő alázatosságra intett. Kijöttek a nagy gizda Atmások villogni, közben itt a téren bármelyik ötéves löki a 3. sorozat-pózokat.

Egy szóval jó volt a hangulat, az újaknak is tetszett az óra, és két hét múlva folytatjuk a Millenáris Astanga-missziót, "Jógát mindenkinek" szlogennel. Végülis itt nagyon sok ember elfér, talán egyszer valóra válik az álmom, és egy egész stadionnyi ember fog egyszerre jógázni. Két hét múlva Dev Kapil fogja az órát tartani, és remélhetőleg minél többen részt vesznek majd rajta. A jövő vasárnap rendezvény van a Millenárison, így az kiesik, helyette viszont reggel 7.30-kor ismét lesz közös gyakorlás azoknak, akik hajlandók felkelni.

Nincsenek megjegyzések: