2015. október 5., hétfő

Giri-sport Budapest Kupa élménybeszámoló

Életem negyedik girja-sport versenye volt most vasárnap. Mivel megint le vagyok maradva a blogjaimmal, ez a bejegyzés is korábbra dátumozva jelenik meg, az eredeti esemény októbet 11-én történt. Csürke Csaba barátom szervezte ezt a Budapest Kupát, az IGSF és MKMGS szövetségek égisze alatt. A szeptemberi kecskeméti szereplésem után, ahol 16 kg biatlonban indultam, eldöntöttem, hogy ráállok a 24 kg-val való versenyzésre, és öt perc hosszú ciklussal indultam ezen a versenyen. A technikám még nagyon csapnivaló, a láb-és törzsmunka még nem igazán van meg a 24 kilóval. De szépen lassan haladunk, inkább ezzel érdemes dolgozni, mint 16kilóval nagy számokat csinálni. 

A mérlegelés 9-kor volt, nem is nagyon kellett fogyasztanom, így is 69 kiló voltam, persze a mínusz 75-ös kategóriába kerültem, ahol sajnos 40 év fölötti versenyző nem sok van az országban. Így mindkét kategóriában egyedül indultam, az 5 perc 24 kg-s hosszú ciklusban és a 10 perc 16 kg-s hosszú ciklusban is. 

a teremben brutálisan hideg volt, de a szett közben ezt nem lehetett érezni. A második flight-ban letoltam az öt perc hosszú ciklust a dupla 24-gyel, 29 ismétlés jött ki. 30-at terveztem, bár edzésen 25 volt a max, amit egyben csináltam. A következtetések: fejleszteni kell a kardiót, a váll-erőt, a combot és a swinget is, mert még nagyon csuklyából emeltem ki a golyókat. Három hét múlva lesz a következő verseny, ott már tíz percet próbálok meg, 50 ismétléssel. 

Az első általam felkészített versenyző, Jakab Sanyi is ezen a versenyen debütált, öt perc hosszú ciklust csinált, 51 ismétléssel. Szép technikával, egyenletesen dolgozott végig. Következő versenyén már tíz percben fog indulni. Ezüstérmet szerzett, gratulálok neki.

A második fellépésem a verseny végére került, tíz perc hosszú ciklust csináltam 2x 16 kilóval. Az volt a célom, hogy megdöntsem a júniusi OB-n elért személyes rekordomat, a 112 ismétlést. Végül 121 jött össze, miközben mindenki szurkolt. A 12-es tempó elég feszes, de bírtam légzéssel. Közben megérkezett Orsi és Lola is, ők is lelkesen szurkoltak nekem. 

Eddigre már rendesen elfáradtam, és akkor jött a csapatverseny, amibe szintén beszerveztek engem is. Két fiú, két lány, a fiúk 2 perc lökést csináltak 2x24-gyel, a lányok pedig egy 16-ossal. Sajnos a mi csapatunk volt a legrutintalanabb, így négyből a negyedik helyen végeztünk. De azért jó volt lökni egy kicsit, és visszanézni a gyatra technikámat videón :-D. 

Végül két aranyérmet kaptam, mivel a kategóriámban egyedül indultam, illetve egy különdíjat is, mert háromszor is odaálltam a platformra. Köszönöm mindenkinek a szervezést és a részvételt, haladunk tovább a világrekordok felé! Remélem, hogy a jövőben én is minél több versenyzőt készíthetek fel a következő évi versenyekre. Aki még nem próbálta ki a girja-sportot, az semmiképen ne mulassza el, férfiak és nők számára is remek versenyzési lehetőség, akár negyven fölött is!

Nincsenek megjegyzések: