2015. október 28., szerda

Hogyan bánjunk a negatív emberekkel?

Mindenki találkozott már negatív emberekkel, és ha szerencséje van, akkor ő maga nem tartozik közéjük. Ha igen, akkor szerencsétlen. Ezt azonban nem kell megváltoztathatatlan tényként kezelni, hiszen ez elsődlegesen a saját döntéseinktől függ. Szóval szedjük össze egy pár pontban, hogy mit lehet tenni a negatív emberekkel. 

1. Te magad ne válj azzá! Ha negatív ember vagy, akkor más negatív emberek társaságát fogod keresni, vagy a pozitív emberekét azért keresed majd, hogy elszívd az energiájukat, amiből negativitásod táplálkozik. Csak akkor leszel képes kilábalni a negativitás gödréből, ha ezt mélyen a szívedben eldöntöd, és előrángatod azt a belső erőt, amivel pozitív életcélokat találsz magadnak és az erőt, hogy elindulj feléjük.

2. Ne próbálj segíteni a negatív emberen! A negatív ember beleragadt az áldozat szerepébe, ez élteti, és ezért energiavámpír gyanánt mások életerejét és pozitív energiáját is a saját maga sajnálatára fordítja. Ne fecséreld az energiádat rájuk, hiszen nem akarják elengedni vélt vagy valós problémáikat.

3. Iktasd ki az életedből a negatív embereket! A fent említett okok miatt mindent meg kell tenni azért, hogy megakadályozzuk a negatív emberek által végzett energia-elszívást. Hiszen ha hagyjuk, hogy élősködjenek rajtunk, akkor stresszesek, idegesek, frusztráltak leszünk, és hosszú távon egy csomó neurotikus tünetet fogunk produkálni, valamint elveszítjük az önbizalmunkat is, elkezdünk kételkedni abban, amit azelőtt természetesnek tekintettünk. 

4. Ne a problémákra koncentrálj, hanem a megoldásokra! A további pontok már annak az utóhatásaival foglalkoznak, amit a negatív emberek társasága véghezvisz bennünk. Míg a negatív ember a problémán szeret rágódni, addig a pozitív ember minden nehézséget kihívásnak tekint, és megkeresi a megoldást rá. Majd ami után megoldotta, tovább lép, mert eltakarította az útjából azt, amit elégördített az élet.

5. Engedd a negatív embert az útjára! Sok esetben benne lehetünk olyan viszonyokban negatív emberekkel, amiket nem tudunk megszakítani, legalábbis nem olyan könnyen. Persze itt is eljöhet egy pont, amikor a kapcsolat már olyan terhelt lesz, hogy megértjük: nem tudunk már semmi értelmeset adni egymásnak. Ekkor képessé válunk arra, hogy útjára engedjük az illetőt, és hagyjuk, hogy az élet helyrebillentse az egyensúlyt a lelkében, hiszen csak egy bizonyos pontig tud süllyedni a negativizmusában, utána valamilyen katarzisok át fogják billenteni a másik oldalra, és helyreáll az univerzum rendje. Amikor nem kap figyelmet a negativizmusa, akkor nem tud a sajnálat energiájából táplálkozni, és hirtelen rájön, hogy van ereje továbblépni és megoldani a saját problémáit. 

Nincsenek megjegyzések: