2018. február 22., csütörtök

Kundaliní-meditáció

Újabb részlet Gregor Maehle Meditáció-könyvéből:

"Most ismételjük el a LAM mantrát a számunkra megfelelő mennyiségben a gátba, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni a múládhára csakrát négy karmazsinvörös vagy sötétvörös szirommal. A csakra a föld elemet képviseli, valamint a szilárd halmazállapotot, a jantrája pedig egy sárga négyzet.

Ezután ismételjük el a VAM mantrát a számunkra megfelelő mennyiségben a keresztcsonti területbe, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni a szvádhisthána csakrát hat narancsvörös vagy élénkvörös szirommal. Ez a csakra a víz elemet képviseli, és a jantrája egy fehér félhold.

Most ejtsük ki a RAM mantrát a számunkra megfelelő mennyiségben a köldök területén, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni a manipúra csakrát tíz, az esőfelhő színére emlékeztető feketés kék színű szirommal. A csakra eleme a tűz, jantrája egy vörös háromszög.
Most ejtsük ki a JAM mantrát a számunkra megfelelő mennyiségben a szív területén, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni az anáhata csakrát tizenkét tűzvörös színű szirommal. Az eleme a levegő, jantrája pedig egy füstszínű hexagramma.

Most mondjuk ki a HAM mantrát megfelelő mennyiségben a torok területére, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni a
visuddha csakrát tizenhat füstös bordó szirommal. Az eleme az éter, jantrája egy fehér kör.

A belégzés végén ismételten ejtsük ki az ÓM mantrát a koponya közepén, és engedjük ebből a hanghullámból megnyilvánulni az ágjá csakrát, két ragyogó fehér szirommal. Ez a csakra az intelligenciát képviseli, és a jantrája egy villámszínű háromszög.

Most tartsuk vissza a levegőt a torokzár segítségével, vigyük a figyelmünket a szahaszrára csakrába, a fejünk tetején, mely ezer szirommal rendelkezik, minden színben egyszerre ragyog és sok ezer napnál fényesebb. Vizualizáljuk Isten általunk kiválasztott formáját ebben a lótuszban, és ejtsük ki egyszer a hozzá tartozó ísta-mantrát. Merüljünk el az eksztázis óceánjában, mely Isten választott formájának szemléléséből fakad a légzésvisszatartás idejéig. A légzésvisszatartás végén ugorjunk vissza a Kundaliní nyugvóhelyére a múládhára alatt! Ez fontos. Attól függetlenül, hogy belégzés vagy kilégzés következik, az elménk és a hasizmaink ugyanúgy működnek, mintha ismét belélegeznénk. Vizualizáljuk a Kundalinít csúcsával lefelé mutató vörös háromszögként. A háromszögön belül egy zöldeskék oszlop áll, mely köré három és félszer tekeredik a villámszínű kreatív erő. Vizualizáljuk, amint a Kundaliní kiegyenesedik és belép a tűzvörös szusumnába, és innen folytassuk felfelé a következő belégzéssel együtt. Folyamatosan alkalmazzuk a korábban megismert kiegészítő eszközöket, beleértve a múla bandhát, a dzsihva bandhát, a múdrákat és a dristiket."

Nincsenek megjegyzések: