2018. november 7., szerda

A fény-tudat

A hét sámáni tudatszint közül a fény-tudat leírása következik Dirk Gillabel cikke alapján:

A természet fényt áraszt, és e fény ragyogása által ismerhető meg.
De az emberben van egy másik fény is
A természetszerű fényen túl,
Ez az a fény, amelyiken keresztül az ember megtapasztalja, megtanulja és elképzeli a természetfelettit.
Azok, akik a természet fényében keresnek,
a természet tudásáról beszélnek;
De azok, akik az Ember fényében keresnek,
a Természetfeletti tudásáról beszélnek.

/Paracelsus/

Ha egy kristályt felhevítünk, fényt kezd árasztani. Amint felfelé emelkedünk a kristály-tudaton keresztül, végül keresztülmegyünk a Fehér Fényen. Ez a fény-tudat szintje. E bolygón a napfény teszi lehetővé az életet. A csillagok fénye is elérkezik hozzánk. Elgondolkodtunk-e valaha azon, hogy mennyi ideig tart,amíg a fényük elér minket? Egyes fénysugarak évmilliók óta utaznak az univerzumban, mielőtt elérnének hozzánk. Ezalatt az idő alatt összegyűjtik az információt az univerzumról. A csillagok fénye tartalmazza a dolgok természetére vonatkozó információt: a kémiét, a fizikai jellemzőket és a finom energiák tulajdonságait. Vannak a fénynek olyan fajtái is, amelyek más dimenziókból szállnak alá. Ahhoz, hogy elérjük e fénysugarakat, hívnunk kell őket, vagy abba a tudatállapotba kell kerülni, amely azonos e fénysugarak létezésével.


A nem fizikai eredetű fényérzetek tapasztalása nagyon gyakori. Sajnos jelen civilizált társadalmunk nem foglalkozik velük. Akinek ilyen élményben volt része, azt gyakran csalónak nevezik, kiközösítik vagy kinevetik. Ideje visszaállítani a szentség becsületét, mert ugyanolyan fontos az ember túlélése szempontjából, mint a táplálék a fizikai testünk számára. A Nap fénye által jött létre az élet ezen a Földön. Ha nem lenne Nap, akkor a Föld perceken belül kihalna. Az embernek ugyanúgy szüksége van a fényre a finomabb dimenziókból. Sok fényjelenség megnyilvánulhat az elménkben. Ez a Kundaliní élményekkel kapcsolatban is ismert és dokumentált jelenség. Az indiai tradíció szerint a Kundaliní egy olyan fajta energia, amely szunnyadó állapotban nyugszik az emberi testben. Amikor felébred, végighalad a gerinc központi csatornáján, egészen a fejtetőig, ahol misztikus tudatállapotot idéz elő. A Kundaliní felébresztése olyan pszichospirituális átalakulást okoz, melynek során számos pszichológiai és érzékfeletti jelenség zajlik le. A fény számos formájában fontos aspektusa a Kundaliní felébresztésének, és minden vallásos hagyomány misztikusai beszámolnak róla. Az alkimista szövegekben is említve van, hogy a fény a spirituális alkimista fontos megélése. Az alkimisták gyakran különbséget tesznek a "természetes fény" között, mely a teremtett világban mindenütt jelen lévő teremtett fény, valamint a "természetfeletti fény" között, mely meg nem teremtett és lelki, és az isteni vagy lelki birodalmak sajátja. Az alkimisták figyelmeztetnek, hogy ne merüljünk bele a fény különböző színeibe, hanem folytassuk a "lepárlást" vagy "tisztulást", amíg meg nem tapasztaljuk a ragyogó fehér fényt, a nem teremtett fényt. A jógik ugyanezt javasolják.


A kristály-tudat a felfogóképességünk megtisztulását jelzi a testi érzékszervektől. E szervetlen felfogáson keresztül láthatjuk a teremtett fizikai és finomfizikai világokat, ahogy azok vannak, az érzékek torzításától mentesen. A fény-tudat felette áll a teremtett világoknak. A lelki vagy nem teremtett birodalmak sajátja. Ezek azok a világok, ahol a lényegünk, az isteni szellemünk lakozik. Itt élnek és dolgoznak a Fénylények. Ők teremtik meg és tartják fenn az univerzumot. Ők vigyáznak minden élőlényre. Együttérzők és végtelen szeretet tölti el őket. Amikor belépünk a Fény Birodalmába, akkor nem csak az élő Fényt tapasztaljuk meg, hanem annak határtalan szeretetét is. A Fény mindent magába foglaló szeretetet és csodálatos, mindent átölelő elfogadást áraszt. A fény-tudat annak az érzésnek az átélése, amikor eltölt az Isteni, a szeretet, a béke, az öröm és az eksztázis.




Bár a személyiségétől, jellemétől és körülményeitől függően mindenki másképp éli meg a tapasztalatot, a Fény mindenki számára ugyanaz. A Fény nem tesz különbséget, mert felette áll a kettősségnek. A Fényben minden egységben van. A Fényben nem látunk másokat tőlünk különállóként. A Fényben mindannyian kapcsolatban vagyunk, és gyönyörűnek látunk mindenki mást, attól függetlenül, hogy mit csinálnak a földi létben. Nincs rasszizmus, politika, gyűlölet. A Fényben mindannyian szerető lényxek vagyunk.




A Fény-élmények nem hozzáférhetőek az egó számára, mely a formák alacsonyabb régiójához kötődik. Az alsóbb tudatszinteket akaratlagosan is elő tudjuk idézni. A Fény-tudat azonban a magasabb Én vagy a Fénylények kegye által, véletlenül, vagy a halál idején tapasztalható meg. A halálközeli élményeket átélt emberek gyakran beszámolnak arról, hogy egy alagúton haladnak keresztül, és kiérnek a ragyogó fehér fénybe, a fent említettekhez hasonló élményekről számolnak be. Néha találkoznak fénylényekkel, akik segítenek megérteni nekik, hogy mi történik velük, és akik gyakran visszakísárik őket a fizikai testükbe. Ezt a fényt spirituálisnak, minden dimenzióban kiterjedőnek tapasztaljuk. A tudatunk nagyon tiszta és valós. A Fénylények mindig nagylelkű szeretetenergiát sugároznak. Ezekkel a lényekkel nem telepatikus úton, hanem a tudás érzésén keresztül kommunikálunk. A halálközeli élményeket átélt emberek mélyen megértették, hogy az univerzum alapszintjén létezik a tér és idő nélküli Valóság, ahol egyszerűen csak létezünk, végtelen szeretettel eltelve. A mindennapi aggodalmaink és a világ szenvedése ellenére mindig emlékezzünk rá, hogy mindig ugyanazok voltunk, vagyunk és leszünk. Fénylények vagyunk.

Kérjük meg a magasabb Énünket, a Fénylényeket vagy Istent, hogy emeljen fel a fény-tudat szintjére. Ha az idő és a körülmények megfelelőek, akkor meg fog történni. Az egónk ebbe egyáltalán nem tud beleszólni. Az egó az elménk szülötte, és le kell mondani róla. Amikor belépünk a fény-tudatba, akkor hátrahagyjuk az egónkat. Ez nem azt jelenti, hogy hátra kell dőlnünk és el kell felejteni a fény-tudatot. A spirituális kereső mindig dolgozik önmagán. Ezért minden nap meditáljunk ilyen vagy olyan formában, vizsgáljuk meg az érzelmeinket, gondolatainkat és tetteinket a tisztulásunk érdekében. Mindig emlékezzünk rá, hogy fénylények vagyunk!

Figyeljük meg, hogy mi történik bennünk. Az alvás és ébrenlét közötti állapot kedvez a különböző tudatállapotokba történő belépésnek, beleértve a különböző fényélményeket. Kísérletezhetünk a fény fizikai formáival is, például nézhetjük a gyertya lángját, vagy a napfényt a szemhéjunkon keresztül (ne nézzünk közvetlenül a Napba!). Az ősi civilizációk és természeti népek nap-szimbólumait látomások során kapták. Aki keres, az talál. Legyünk türelmesek! Nem kell szentnek vagy kiválasztottnak lenni ahhoz, hogy megtapasztaljuk a Fényt. Sok hétköznapi ember is átél ilyen élményeket, de nem gyakran beszélnek róla, mert annyira személyes élmény. Akkor történnek fény-élmények, amikor szükség van rájuk, vagy amikor igazán segíthetnek a lelki utunkon.

Bár egy fény-élmény a legcsodálatosabb élmény lehet, amit valaha is átéltünk, mégsem tekinthető a tudat legmagasabb szintjének. A Fény minden teremtett dolog alapja, de a lelki, vagy nem teremtett világokban a Fény még mindig egy rezgés. Amikor a tudatunk emelkedetté válik, akkor meg fogjuk hallani a Fény rezgését, mivel a hang mindennek az alapja a teremtett és nem teremtett világokban. Ez pedig elvezet a következő tudatszinthez, a hang-tudathoz.

Nincsenek megjegyzések: