2012. február 12., vasárnap

Superfight

Reggel fél 8-kor ismét jógaóra Craiggel. Én elkezdem a kettes sorozatot, Noémi és Timi is azt csinálja, Attila meg Liza egyest. Liza közben meg is húzza valahogy a hamstringjét upavista kónászanban, óra után azt találgatjuk, mennyi ideig fog fájni, egy évig vagy csak hat hónapig... Ez egy olyan sérülés, amin szinte minden jógás és főleg astangás keresztülmegy, de utána viszont hosszabb lesz a hamstringje. 


Nekem a vállam volt egy kicsit kötött, Craig jól beleigazított azért a hátrahajlításokba, nagyon profi ember. Megbeszéljük vele óra után, hogy vasárnap 7.15-kor kezdjük az órát, mert sietnünk kell kirándulásra. Utána egyből gyümölcsreggeli, majd itt a resortban strandolunk, én úszom is egy jót. Még van egy kis szél, felkorbácsolja a hullámokat, néha nyelek egy kis sós vizet, miközben úszom. De azért jólesik. Liza és Noémi dél körül elmennek masszíroztatni, abba a szalonba, ahová tavaly jártam, de amikor odaviszem őket, nem találom a múltkori nyanyát. De a mostaniak is jók, arról számolnak be, amikor visszatérnek, holnap szerintem megnézem én is. 


Utána ebéd, a keddi helyre megyünk. Spárgát és zöldsalátát eszem, de ez egy kicsit kevés, itthon még rátolok egy proteinturmixot edzés előtt. Fél órát alszom is még, mert az ebédnél is eldőltem és elaludtam. Ugy látszik, pihennem is kellene egy kicsit. Futok egy jó kört edzés elején, simán lehagyom az oroszokat. Érzem, hogy ma van bennem kakaó, jó lesz az edzés. Ha nem ütnek ki, akkor én ütök ki valakit :-). Ugrókötél, felülés, Jun jön, tízet beleboxol a hasamba. Kibírható. Sam ma nem túl aktív, azt mondja, láza van. Nem is öltözik be iskoláztatni, csak szervezkedik civilben. 


Első két menetre egy albínó emberrel raknak össze, a többiek finnek nézik. Hát nem túl kigyúrt, meg mint kiderül lassú is. Közepes erővel rugdosom, de állandóan panaszkodik, hogy ne üssek meg rúgjak akkorákat, mert ő a technikát akarja gyakorolni. Meg hogy lassítsak le. Na jó, ettől az ürgétől nem kell tartanom azt hiszem. Két menetet lenyomunk, ki is készül emberünk, lecserélik Yodpeetre, aki ősszel udvarolt nekem :-) Ma a sípcsontjával udvarolgat meg a boxkesztyűjével, jó párszor földre is visz, van egy jó keresztbeforgatós technikája. De csak annyi erőt használ, amennyi kell, a Thaiok tudnak ésszel sparringolni, így nem lesz sérülés, és sokat tudok tanulni is belőle. Hát azért két menet után érzem egy kicsit a combjaimat, azokat megrugdosta azért. Mindegy, holnap nincs edzés, lesz idő regenerálódni. Isten kegyéből élve megúsztam  a mai sparringot :-) 


Este még megyünk Thaibox meccsre, valami női fight lesz a főtéren. Tízre oda is értünk, de fél tizenegy előtt nem kezdődött a móka. hat meccs volt, három női, három férfi mérkőzés.  Az első meccsben két fiú bunyózott, kb 12 évesek lehettek. A kisebbik a második menetben fejberúgta a nagyobbat, KO. Utána két csaj jött, na azok kb konyhaszinten verekedtek, a szabályos egyenest meg horgot nem nagyon ismerték, ami még Noéminak is feltűnt, aki pedig csak egy hete Thaiboxozik.


Persze azt hozzá kell tenni, hogy ez egy ingyenes esemény volt, a profibb harcosok a Chaweng stadionban szoktak fellépni, ami belépős. Ez meg itt helyben volt, legalább egy ilyet is láttunk.  

Nincsenek megjegyzések: