2012. február 22., szerda

Az igazi nő

Na ezt már nem akartam megírni, de kikövetelték :-) Úgyhogy csajok, magatokra vessetek, most megkapjátok a listát férfiszemmel :-) Egyébként is az egyensúly törvénye megkívánja, hogy a nőkről is nyilatkozzunk, főleg, mivel a jógás közönség java részét azért ők alkotják. Sokat keresgéltem az interneten, mire egy használható cikket találtam, és még ez is csak egy vetületét írja le az egész kérdésnek. De azért el lehet gondolkodni rajta...


Kilenc női tulajdonság, amibe a férfiak beleszeretnek


1. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki különlegesnek tűnik, aki másmilyen, mint a többi nő, akit ismernek. Légy különleges!


Persze ez nem azt jelenti, hogy különcnek kell lenni, csak légy önmagad, és ne félj felvállalni az egyéniségedet!


2. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, akit félnek elveszíteni.


Nyilván ez az érzés némi ismeretség után alakul ki, de ha olyan dolgot hozol a másik fél életébe, ami nagyon értékes a számára, akkor jó eséllyel beléd fog szeretni.


3. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki tiszteli önmagát és a férfitől is elvárja a tiszteletet. Egy férfi messziről megérzi az önbecsülés hiányét egy nőben.


Sokszor a nők azt gondolják, hogy minél jobban alárendelik magukat a férfinek, annál jobban megfogják, de ez nem igaz. Valójában mindkét félnek érdemes megtartania egy egészséges mértékű függetlenséget, mert egyrészt így minden nap "meg kell hódítani" a másikat, másrészt nem alakul ki egészségtelen kodependencia.


4. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki önmagában boldog. Miért szeretne a férfi, ha te nem tudod szeretni és elfogadni önmagadat?


Az alacsony önértékelés és a depresszió nem vonzó. Megint csak igaz a parancsolat: szeresd önmagadat, és mások is szeretni fognak!


5. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki érzi, mikor van itt az ideje a szexnek. Mikor? Bármikor lehet, de mélyen belül érezned kell, hogy itt az ideje, és a férfi is ezt érzi. Ha egy férfi szeret, akkor nem "megdönteni" akar, hanem szerelmeskedni veled.


A párok szexuális igénye rendkívül széles skálán változhat, de a nőnek éreznie kell, hogy hogyan tud harmóniát teremteni kettejük között ezen a téren. ha érzéketlen a férfi igényeire, akkor a férfi azt fogja gondolni, hogy a nő nem szereti, még ha tapintatból ezt nem is közli. A szexuális kompatibilitás minden partnerkapcsolatban nagyon fontos. 


6. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, akit büszkén bemutathatnak a barátaiknak és a családjuknak. Mit jelent ez? Nem lehetsz egy rakás szerencsétlenség, vagy olyan valaki, aki sokat balhézik vagy iszik. Miért akarna egy férfi ilyen problémát az életébe?


Na jó, nyilván az ilyen mértékű viselkedési problémák azért ritkák. A lényeg az, hogy ha látod, hogy egy férfi vonakodik felvállalni téged a nyilvánosság és az ismerősei előtt, akkor nem valószínű, hogy egy komoly kapcsolatra számíthatsz vele.


7. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki nem teszi nehezebbé az életüket. Lehet néha szórakozni vele? persze! lehet néha veszekedni vele egy kicsit, hogy ne érezze magától értetődőnek a kapcsolatot? természetesen! Kiállhatsz a magad igazáért? Naná! De azért van különbség aközött, hogy balhézol valamiért, vagy megnehezíted az életét.


A férfiak (és persze a nők is) egy megértő társra vágynak, aki az idő java részében szövetséges és nem vetélytárs. Jó, nem kell mindig kezes báránynak lenni, de a nézeteltéséknek is erősítenie kell a kapcsolatot, nem pedig rombolnia.


8. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, aki segítőkész és segít foglalkozni a dolgokkal. Egy férfi egy olyan nővel szeretne lenni, aki a partnere lesz és segít neki a nehéz helyzetekben, emlékezteti azokra a dolgokra, amiket elfelejt, és segít fejleszteni az életét. Légy előrelátó, tudod, mire van szüksége a pasidnak, úgyhogy segíts neki elérni!


Azért ezzel is csínján kell bánni, mert ha a nő túlzottan kontrolláló és akkurátus üzemmódba kerül, az már a legtöbb férfit idegesíti. Tudni kell, hol a határ, és mi az, ami igazán fontos, amellett, hogy mindketten megtartják az önállóságot is az életükben. 


9. A férfiak olyan nőbe szeretnek bele, akik mindig fenn tudják tartani az érdeklődésüket. Senki nem akar egy unalmas partnert, aki mindig ugyanolyan. Újulj meg, legyél kreatív, és maradj érdekes!


A változatosság gyönyörködtet! És ez nem csak az ágyban érvényes, de a konyhában, a szabadidő eltöltésében és általában az életünk folyásában is. Aki folyamatosan meg tud újulni, az mindig tartogat meglepetéseket. És néha egy kis elkülönülés megfűszerezi a kapcsolatot, mert mindkét fél elkezdi érezni, hogy hiányzik neki a másik. 


Hölgyeim, önök kérték, hát megkapták! Aki egyetért a listával, annak azt hiszem van, min elkezdeni dolgoznia, aki meg úgy gondolja, hogy így tökéletes és boldog, ahogy van, az kérdezze meg a partnerét, hogy ő is így látja-e, vagy ha nincs partnere, és szeretne, akkor kérdezze meg pár férfi ismerősét, hogy mi az, amit nem jól csinál, hogy nem sikerül senkit sem bevonzania. Ja és ne fogjátok vissza magatokat jóga-gyakorlás közben, be Yourself! :-)

2 megjegyzés:

Dóra írta...

Ez a lista sztem férfiakra ugyanúgy igaz. A másik, hogy azért nehogymár a személyiségünk fejlesztésének kizárólagos célja és egyedüli szempontja az legyen, hogy mi tetszik a férfiaknak - akik egyébként annyira sokfélék, hogy kinek ez, kinek ennek az ellenkezője.
Mondom mindenzt úgy, hogy semmi kivetnivalót nem látok a listában, amúgy.

Névtelen írta...

Elgondolkodtató, hogy vajon miért szól mind a kilenc pont arról, hogy miként tudunk minél jobban megfelelni a férfiaknak. Az igazi nő önmagáért törekedjen a felsorolt pozitív tulajdonságok fejlesztésére,törődjön a lelkével és a spirituális fejlődésével. Nem attól igazi nő valaki, hogy egész életét uralja a férfiaknak való megfelelni vágyás.
A lista egyébként korrekt, ha mindenáron pasit akar valaki fogni vagy párkapcsolati gondokkal küzd. Csak tartsa szem előtt a saját egyéniségét.
Úgy látom, kedves Gauranga, hogy nem az igazi nő ismérveit találtad meg az interneten, csupán annak a kilenc tulajdonságnak a leírását, melybe a szerző szerint a férfiak beleszeretnek.

Tisztelettel: Krisztina