2013. november 8., péntek

Szingli vagy? - 2. rész

... Avagy bepasizási útmutató csajoknak :-)

Kértétek, hát itt van a második rész, bár azt hiszem hogy az első rész sikere után már komoly elvárásokat támaszt velem szemben az olvasóközönségem, és főleg annak női tábora, de előre szeretném kérni, hogy az elvárásokat most tegyétek félre. A női elme ugyanis olyannyira bonyolult, hogy az a férfi, aki azt mondja, hogy megérti a nőket, hazudik. Minden esetre ha mást nem, legalább a férfi felhasználók szempontjából adhatok egy-két tippet, de azt ne várjátok el tőlem, hogy minden szinglinek azonnal varázsolok egy hősszerelmest hófehér paripán. Egészen egyszerűen abból a tényből kell kiindulnunk, hogy a világon több nő él, mint férfi, így statisztikailag sem juthat mindegyiknek pasi. 

Szerencsére nem is mindenki vágyik rá, és ismét bátorkodom megjegyezni, hogy senkit sem akarok feltétlenül lebeszélni a szingliségről, vagy megbélyegezni, diszkriminálni emiatt. Valójában jógikus értelemben véve mindannyian szinglik vagyunk, ezt sugallja a felszabadulásra használt szanszkrit kifejezés ("kaivalja") is, ami "egyedülivé, osztatlanná válást" jelent szó szerinti fordításban. Sőt mi több, én nagyon jól megvagyok a szingli nőkkel, hiszen jógás vendégeim jelentős hányadát ők teszik ki. Nekik ugyanis könnyebben van idejük, pénzük, igényük a jógára, mint a két-három gyereket (ebből nem ritkán egyik a férj) nevelő és menedzselő spártai asszonytársaik, akik előtt le a kalappal, ha emellett még jógaórára is jut idejük elszaladni. 

Maradjunk annyiban, hogy ez az útmutató azoknak szól, akik nem elégedettek ezzel az állapottal, amiben vannak, és elhatározták, hogy változtatnak rajta. Márpedig ha egy nő elhatároz valamit, akkor általában sem ember, sem Isten nem fogja tudni megakadályozni benne. Voltaképpen az én megértésem az, hogy a szingliség a nők esetében a legtöbbször önmaguk elfogadásának nehézségéből fakad, ugyanis egy nő hajlamos mindenért magát okolni, ami nem jön össze az életében, míg a férfi elsősorban másokra és a körülményekere fogja. Induljunk ki tehát abból, hogy a szingli nőben van egy mélyen gyökerező frusztráció, hogy "nem vagyok elég jó", és ennek következtében vagy perfekcionista lesz, vagy munkamániás, vagy elhagyja magát, meghízik, és vesz néhány macskát, esetleg bosszúból elkezd játszani a férfiszívekkel, bár ez már egy másik alkategória, az "elhagyott szingli" típus. De félre a pszichológiai fejtegetésekkel, amikkel köteteket lehetne megtölteni, lássuk a gyakorlati tanácsokat!

1. Növeszd meg a hajad! Ha egy nő elkezd "férfiasodni",  mert tudat alatt úgy érzi, hogy szingliként önmagáért kell helyt állnia az életben, a legutolsó fokozat a haj lecsutkásítása szokott lenni. Higgyétek el, hogy a legtöbb férfi nem szereti és nem tartja nőiesnek a felstuccolt frizurát, akármennyire is a szemetekbe lóg a frufrutok! Sokkal inkább szeret beletúrni a hajtincseidbe, amikor a fejedet simogatja vagy átölel. Ha pedig a ruhatáradban nincs egyetlen szoknya sem, csak kosztüm-nadrágok, akkor itt az ideje, hogy elindulj egy csajos ruhabeszerző körútra! Ne félj nőiesnek lenni, sőt, még egy lapáttal rá is tehetsz, mert amit te túl kihívónak tartasz esetleg, arra fog a férfi felfigyelni! Lehet itt a spiritualitásról beszélni meg mindenféle érzelmi dologról, de én tapasztalatból mondom, hogy minimum 50%-ban a kinézet dönti el, hogy eljutsz-e az első randiig, vagy sem. 

2. Túlórázz kevesebbet! A szingli nők gyakran a karriert teszik az első helyre az életükben, az Univerzum pedig azt visszhangozza ránk, amit mi sugárzunk. Nem vagyok ellene annak, hogy a nők dolgozzanak, de azért nyolc óránál meghúznám a vonalat, mert hát valamikor kellene találkozni is a férfiakkal, és jól érezni magunkat velük, nem pedig a munkahelyi stressztől lyukas gyomorral járni a gyógyszertárba, és álomtalanul hánykolódni este az ágyban. Még a jógával kapcsolatban is azt tapasztaltam, hogy azok a csajok, akik addig óramű pontossággal jártak minden nap, hirtelen eltűnnek, ami általában azt jelenti, hogy szerelmesek lettek.

3. Kezdj el sportolni! A szingli nő esetében a sport, az edzésmánia, fogyókúra-mánia és azegészség-mánia ugyanúgy lehet pótcselekvés, mint a munkamánia. Ezt neveztem fentebb összefoglaló néven perfekcionizmusnak. Nem kell tökéletesen kinézni, de nem árt, ha sportos az alakod, és hajlékony vagy. A férfiak különösen nőiesnek találják a hajlékony csajokat. Önmagad teljes elhagyása és a kényszerevés, igénytelen külső persze a másik véglet, ami szintén nem növeli a bepasizási esélyeidet. Bárhol lehet ismerkedni: az edzőteremben, a margitszigeti futópályán, sziklamászás közben, de az a lényeg, hogy eddz annyit, amennyitől jól érzed magad, visszanyered az önbizalmadat, és szívesen nézel minden reggel a tükörbe. A sport boldogsághormonokat is termel, és egy boldog nő mindig sokkal, de sokkal vonzóbb, mint egy frusztrált.

4. Fogyj le! Én azt tapasztaltam, hogy a nők, amikor a fejükbe veszik, hogy bepasiznak, ösztönösen elkezdenek fogyókúrázni, és még a legreménytelenebbnek tűnő esetek is döbbenetes változásokat tudnak elérni a külsőjükben. Ez a tanács persze csak a túlsúlyos, szénhidrát- és csokifüggő szinglikre vonatkozik. Nem kell gebére fogynod, egy-két domborulat itt-ott egyáltalán nem probléma, sőt! Nem minden férfi szereti az agár-alkatú csajokat, de az iszonyú izmosakat se! Nézz ki egészségesnek, és legyél is az! A beteges, erőtlen nők sem vonzóak a férfiak számára. Talán ez is a belénk égetett genetikai kódnak köszönhető, hiszen a férfi olyan egyedet keres a párzáshoz, aki életképes utódokat tud a világra hozni. Még akkor is működnek ezek az ösztönök, ha a kapcsolat célja nem elsődlegesen a gyerekvállalás.

5. Tanulj meg főzni! Szintén tapasztalatból mondom, hogy manapság egyre kevesebb nő tud főzni, főleg igényesen, finoman, egészségesen főzni. Pedig elhihetitek nekem, hogy még a szakácsok is szívesen veszik, ha hazaérve nem kell újfent beállniuk a konyhapult mögé, mert az asszonyka illatozó vacsorával várja. Mindegy, hogy mennyire vagy jó az ágyban, ha mindig étterembe kell mennetek, vagy pizzát rendelni, akkor nem számíthatsz tartós kapcsolatra. Ugyanis a férfiak általában gyakrabban esznek, mint ahányszor szexelnek, így sokkal könnyebb a hasukon keresztül megfogni őket, bár nyilván az sem mindegy, hogy mi történik a hálószobában. De térjünk vissza a genetikai kódhoz: a nő az otthontertemtő és -fenntartó, még ha rá is tudja venni a férfit egy kis besegítésre a házimunkában. Ha rendetlenség van a szobádban, nem szeretsz takarítani, és még a hűtőd is kong, akkor a férfi az első háztűznézés után elkönyveli magában, hogy nem veled szeretne egy háztartásba költözni.

És végül a +1: Mosolyogj! Igazából ez a tanács űbereli az összes többit, mert ha megtanulsz mosolyogni, akkor egy idő múlva ez természetes lesz a számodra, még ha az elején erőltetni is kell. Mindenki fejében a mosolygós ember egyenlő a boldog emberrel, és a boldog ember engem is boldoggá fog tenni, ezért vele akarok lenni! Ennyire egyszerű az egész. Emellett a mosolygás szintén boldogsághormonokat termel az agyunkban, és így valóban boldogabbak leszünk, ha sokat mosolygunk. Na jó, nem azt mondom, hogy ha igézően tudsz mosolyogni, akkor mind az öt előző pontot figyelmen kívül hagyhatod, de viszont ha mindig olyan képet vágsz, mint aki vadalmába harapott, az bizony a férfi arcáról is lelohasztja a mosolyt, és minden pedantériád ellenére nem fogja jól érezni magát veled. Szóval, ha elhatároztad, hogy véget vetsz a szingli-létnek, akkor tégy egy kísérletet, valósítsd meg a fenti pontokat, és nézd meg, mit kapsz vissza az Univerzumtól!

1 megjegyzés:

Naplovas írta...

Remek! Az egyensúly helyreállt :-)
Szerintem is ezek a legproblémásabb dolgok. Kivéve az 1. pont (szerintem). Van, akinek jobban áll a rövid haj.