2013. november 6., szerda

Szingli vagy?

Becsajozási útmutató pasiknak

Kezdjük talán azzal, hogy semmi bajom a szinglikkel, sőt, ha jól érzed magad szingliként, és nem is vágysz egy tartós kapcsolatra, akkor ez a bejegyzés nem is neked szól. Ugyanis ha nincs motivációd, hogy változtass, akkor valószínűleg nem is fog összejönni. Hiszen a lényeg az, hogy mindenki boldog legyen, és az évek során megtanultam, hogy a boldogság nem mindenkinek ugyanazt jelenti. A másik tény pedig az, hogy nem minden férfi alkalmas arra, hogy tartós párkapcsolatban (megkockáztatom - házasságban) éljen. Ha pedig nem alkalmas rá, akkor hiába szeretne, hiába próbálja, nem lesz sikeres benne. Hacsak nem változtat meg egy-két alapvető kódot az elméjében. 

Én egyébként azt gondolom, hogy a sorsunk (vagy karmánk) sokkal kevésbé határozza meg az élethelyzetünket, mint a szabad akaratunk, a választásaink, és a mentalitásunk, amivel viszonyulunk egy-egy helyzethez. A karma legfeljebb csak a lehetőségek szintjén szól bele az életünkbe, azaz nem garantált, hogy 90-60-90-es, szőke és kék szemű csaj fog beléd szeretni, lehet, hogy egy barnával is be kell érned, aki viszont rajongani fog érted :-). Nos, akkor lássuk a tippeket!

1. Még mindig anyádéknál laksz? A nők szemében a férfiak az eltartók, az otthontertemtők. Ez genetikailag beléjük van kódolva, ettől nem lehet elvonatkoztatni. A nő biztonságban szeretné érezni magát a férfi mellett, aminek két alapvető aspektusa az, hogy nem csalja meg, és az, hogy el tudja tartani, legalább valamilyen szinten. Nem kötelező, hogy őrületes hiteleket vegyél fel, és minden áron vásárolj egy saját lakást. A nő már azzal is elégedett, ha látja, hogy ki tudod fizetni egy takaros legénylakás bérleti díját. De ha a szüleidnél laksz 30 vagy 40 évesen, akkor egyetlen nő sem fog férfinak tekinteni, azt is beleszámítva, hogy nem szeretné az életét az anyósa bíráló tekintete előtt élni.

2. Van egzisztenciád? A második kérdés, amire mondhatjuk azt, hogy a nőket csak a szerető szív és az odaadás érdekli, ám ha józanul gondolkodunk, akkor belátjuk, hogy nem igaz, az anyagi helyzet. Nem csak a nőket, de a férfiakat is zavarni szokta, ha a barátnőjük vagy feleségük többet keres, mint ők, hiszen a férfiakba is bele van kódolva, hogy ők a zsákmányszerző vadászok, akik etetik a feleséget és a gyerekeket. Ha nem vagy hajlandó költeni a nőre, akkor ezt azonnal megérzi, és nem fogja biztonságban érezni magát melletted. Ha van ugyan jövedelmed, de nem tudod beosztani, és állandóan adósságba vered magad, akkor szintén nullával egyenlő a becsajzási esélyed.

3. Sportolsz? A következő pont a kinézet. Mert hiába vagy ficsúr vagy kigyúrt izomagy, ha az első kettő pontban megbuktál, akkor egy nő sem akarja rád bízni az életét. Márpedig a nők (a ribancok kivételével) MINDIG hosszú távra terveznek, és MINDIG gyereket akarnak szülni neked (kivéve persze, ha egy jó karban lévő 40-essel jössz össze, vagy egy már lekölykezett elvált nővel). És nem is az érdekli őket, hogy melyik filmszínésszel vetekszel jóképűségben, hanem inkább az, hogy mennyire vagy egészséges, hiszen nem egy olyan pasit akarnak, aki tíz év múlva elpatkol, hanem aki még az unokáikat is a nyakában viszi a játszótérre. Szóval sportolni kell, egészségesnek kell lenni, mert az élet egy spártai háború, csakhogy nem a perzsákkal kell ölre menni, hanem a sárga csekkekkel, az adóhatósággal és a Tesco-ban kígyózó sorokkal. Ha nincs annyi állóképességed sem, hogy eltold a 60 kilós bevásárlókocsit a parkolóig, akkor nem vagy spártai harcos :-). Tehát a nők számára a sörhas és a csoffadt karok elsősorban azt az üzenetet hordozzák, hogy nem vagy egy golyóálló, strapabíró, életképes pasi, és ezen változtatni kell. Aki kemény edzésben van, az az élet próbatételeit is jobban viseli, mert megvan benne a mentális szívósság, amit a mindennapos kemény sport ad, ugyanakkor önkontrollált és erőt sugároz. Persze nem kell dzsigolónak sem lenni, aki minden csajjal kacérkodik, mert ez szétrombolja a nők biztonságérzetét, és felébreszti a féltékenységüket, ettől pedig pokollá válik az életetek. A nők elsősorban egy hűséges pasit akarnak, nem pedig egy Casanovát.

4. Függő vagy? A nők nem vonzódnak a szenvedélybeteg emberekhez, vagy azokhoz, akiken azt érzik, hogy inkább a piába, cigibe, buliba, drogba menekül a stressz, a kihívások és az élet problémái elől. Ha nem vagy függő ezektől a dolgoktól, az erőt sugároz. A függők ugyanis megbízhatatlanok és felelőtlenek, mert nem képesek még a saját gyengeségeikkel és problémáikkal sem szembenézni, nem hogy menedéket adni a törékeny nőnek. Talán pont ezért vágynak a nők egyenjogúságra, mert egyre kevesebb olyan pasit találnak, aki erős, magabiztos és igazi férfi.

5. Átmennél érte tűzön-vizen? És a legutolsó dolog, amit sok szingli férfin láttam, az, hogy önzők és lusták. Szinte már azt várják, hogy a nő udvaroljon nekik, hívja meg őket vacsorára, és vegyen nekik virágot, de egyébként ne kelljen foglalkozni vele. Ha egy komoly párkapcsolatra vágysz, akkor fel kell készülnöd rá, hogy az életedet, idődet, energiádat, pénzedet, szívedet legalább 50%-ban meg kell osztanod a pároddal, és folyamatosan alkalmazkodnod kell hozzá. Az udvarlás rengeteg pénzt, időt és figyelmet felemészt, de enélkül az áldozat nélkül nem fog melletted maradni a nő, mert nem érzi azt, hogy szereted. Foglalkozni kell vele. És minél hamarabb meg kel kérni a kezét. Lehet, hogy régimódinak tűnök, de maximum az elvált nők elégedettek az "élettársi" kapcsolattal, mivel mér túl vannak egy-két csalódáson. De ez szinte minden esetben azt jelenti, hogy nem tudnak már 100 százalékban bízni egy pasiban sem.  Őszintén szólva én nem is értem az élettársi kapcsolat lényegét, hiszen ha szeretek valakit, akkor jogilag és anyagilag is felelősséget vállalok érte. Az ilyen mértékű elköteleződés is alapvető tartozéka egy komoly kapcsolatnak szerintem. 

Szóval gondolkodj el ezen az öt ponton, és ha úgy érzed, hogy a magány kínzóbb, mint annak a nyűgje, hogy ezeken a dolgokon változtass az életedben, akkor elindulhatsz a kiképzésen! A gyerekvállalás az már egy következő szint, de legalább az esküvőig el kellene jutni... Legközelebb megpróbálok a nők számára is adni egy pár tanácsot, bár ez valószínűleg sokkal nehezebb lesz, mivel nem vagyok nő, és így a nőket is általában a férfiak szemszögéből tudom értelmezni.

+1: Gyere jógázni! :-) Ahhoz, hogy be tudj csajozni, nem elég a kocsmában nézni a meccset, vagy focizni járni a haverokkal. A jógaórán viszont tömérdek sportos szingli csajjal találkozhatsz, persze nem azt akarom mondani, hogy ez a jógaóra fő célja. De kell valami kapcsolódási felület, ahol megismerkedhetsz életed szerelmével. Bármilyen közös sport vagy pogram jó, amit lányok is művelnek. Vagy egyéb szórakozási lehetőségek is természetesen, de mivel sohasem voltam az éjszaka lovagja, ebben nem tudok tanácsot adni neked. Sajnos ez kimaradt az életemből, nem voltam még sem bárban, sem diszkóban, sem ottalvós koncerthelyszínen. Természetesen a munkahelyen is lehet ismerkedni, de mivel sohasem voltam egy corporate arc, ebben sem tudok túl sok tanáccsal szolgálni.


6 megjegyzés:

nopara írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Naplovas írta...

Ez mind szép, de arról is írhatnál, hogy a nőknek milyen "feladataik" vannak ezen a téren. Vagy nincsenek? :D

Gauranga Das írta...

Szia, Kapitány!

Közben már megszületett a második rész, itt olvashatod: http://hotashtanga.blogspot.hu/2013/11/szingli-vagy-2-resz.html

Edina írta...

Teljesen komoly hangvétellel íródott ez a bejegyzés vagy némi iróniával? Őszintén nekem nőként eléggé kikerekedett a szemem olvasás közben. Én azt tanácsolnám inkább a pasiknak, hogy nagy ívben kerüljék el azokat a nőket akiknek ezek számítanak. Komolyan erre buzdítod a férfiakat, hogy ezekre a dolgokra koncentráljanak, ha fel akarnak szedni egy nőt? Véleményem szerint a sportot ne csak azért űzze valaki, hogy jól nézzen ki, és ezzel becsajozzon, hanem váljon eggyé vele önmagáért a sport szeretetéért és mert tudja, hogy jó neki. Ugyanez áll az egészséges életmódra is. Ha egy nő azt látja, hogy összhangban, harmóniában vagy önmagaddal (és nem pedig az egóddal), akkor az vonzóbb még ha egy 10 forintos sincs a pénztárcádban.

Skiai írta...

Nos ha ez nem kérdőív volt, akkor is használni fogom.

1. (első pont) "még mindig anyádéknál laksz". Anyámék szomszédjában lakom, és van egy pozitív kölcsönhatás. Szórakozni nem járok, ezt ne is ecseteljük ha lehet... A szüleimnek egy pszichés támasz vagyok. Én tudom, hogy ez is számít, nem csak a jézusi kard (van egy szerzetes karakterem na). Gondolkodjatok a Názáretin.

2. (...) Egzisztenciám magyar realitás. Naponta ruhát a bohóc cseréljen. Ez karakterkérdés. Meg defekt-kérdés.

3. Sportolok, soha nem tört csontom, nem voltak komolyabb húzódásaim sem. Kényszer-biciklista, gyalogtúrista, motorozás utóbb (mint hycomat, és túraszervezési problémák folyománya, Kawasaki). Soványnak mondanak. Fizikai szinten viszonylag jó vagyok, a szemem egy átlag stabil monitor-dioptria. Térdprobélmák, alsóháti gerincproblémák l3-l4 csigolya sejthetően. És ennyi.

4. Igen függő vagyok, jelentkeznek rajtam elvonási tünetek. Ezt tegye mindenki ahová akarja. Nekem se tetszik mindenki. Dohányzom, és iszom (mint kizárólagos - igen szűkös - lehetőség). A "függőség viharai".

5. ("Átmennél érte tűzön-vizen?") Ez jó kérdés! én ökör karakter vagyok. Fatalista, végülis ez a válasz. A gond inkább az, hogy érzelmileg nincsenek tartalékaim. Ez nagyon látványos hiba; és még nem szólalsz meg, már tudják...később persze megszólalsz.

+1 Jóga possibility. Jogos, de nem vagyok társasági ember: zazen (havonta ha leülök egy órás meditációra, az jó jel. Hozzá kell tenni, hogy a lelki világom vitán felül tartósan szélsőséges. Sajnálom ezt, és akarom a nyugalmat [nem tudom ez hitelesen hangzik-e, vagy hitkérdés]).

+2 Ja, és én csak annyit szoktam látni a komment világban, hogy nincsenek érdemi válaszok a felvetett kérdésekre.

+3 Legyenek.

+3+1 Nem igazán szoktam visszaolvasni. Megérik magától, ha olyan.

Névtelen írta...

Nem tudom mit nem értesz az élettársi kapcsolaton. Házassággal nagyon pórul lehet járni (http://hvg.hu/itthon/20131105_Foglalkozasa_elvalt), és itt még csak pénzbeli veszteségekről van szó, a házasságokban nem ritka érzelmi zsarolásról, finomkának (mikor akitől jön, azt hiszi a másik nem veszi észre mi fele akarja irányítani az elszenvedőt, hogy a saját célját elérje)hitt, kontrollvágyó manipulálásokról, lelki vérszívásról, passzív agresszióról is lehetne mit beszélni. Valójában egy csomó mindenre csak egy kapcsolat befejeztével derül fény, akár 30-45 év elteltével, akkor jön ki egy csomó minden mint egy régóta érlelődő kelés, akkor derül ki, valójában már a kezdet kezdetén se volt jó. ..még egy dolog, azt hiszem Catherine Deneuve mondta (vmi ilyesmit): Nem látom értelmét a házasságnak ha van válás. Ezzel nyilván lehet vitatkozni, és el is fogadom az ellenérveket, de azért van benne valami.