2014. május 2., péntek

Beastmode üzemmód

Tegnap megvolt az első BeastMode edzés a Margitszigeten. Mivel amúgy is oda járok általában edzeni, gondoltam, meghirdetek egy közös edzést, és felsrófoljuk egy kicsit a követelményeket, hátha van kedve másnak is próbára tenni az állóképességét. És volt is, 14-en gyűltünk össze reggel 9-kor a margitszigeti futópályánál. Nyomtunk egy laza szigetkört, az élbolyban haladó fiúknak 25 perces volt. A lányok egy kicsit lemaradtak, de 30-35 perc alatt ők is megcsinálták. 

Utána átsétáltunk a Hajós Alfréd uszoda előtti játszótérre, ahol van egy jó kis mászóka, ezen mindannyian tudtunk egyszerre húzódzkodni. A mai WOD a következőképpen nézett ki: köredzés 5 gyakorlatból: húzódzkodás, guggolásból felugrás, lábemelés lógásból, fekvőtámasz és híd. Mindegyik gyakorlatra egy perc volt, és a kör végén egy perc pihenő. Tíz kört csináltunk összesen, ez 59 percet vett igénybe. 

Bemelegítettük a karokat és a törzset, és elindítottam a GymBoss-t. Az első körben én is meglepődtem magamon, hogy kiment vagy 18 húzódzkodás egyben. Sokat számít ám, ha csapatban motiváljuk egymást! A guggolásokat nem számoltam, de szerintem 30 fölött voltak minden körben. Lábemelésből 15 ment általában, fekvőből is 30 körül. Hídban sem csináltam még tíz percet egy edzésen, az biztos! Akinek nem ment valamelyik gyakorlat, kapott könnyített verziót. A felénél jött a holtpont, onnan már rutinból lenyomtuk a második fél órát. Én még ennyit egyben nem húzódzkodtam, az biztos! 

A végén lenyújtottunk, és csináltunk egy csoport-fotót. Az idő is kellemes volt, igazi május elsejei edzés sikeredett. Örültem, hogy ennyien kedvet kaptak a részvételhez, főleg, hogy ez nem olyan rúdon rajoskodós bemutatózós edzés volt, hanem tényleg az állóképességre mentünk, mindenki befelé koncentrált, amikor dolgozott. Remélem, legközelebb is adódik majd ilyen alkalom, addigra kitalálok valami más WOd-ot majd. Aki meg lemaradt, az kipróbálhatja nyugodtan, ha van egy ráérő órája, hogy milyen is egy ilyen kis állóképességi edzés. Egyedül persze nehezebb rávenni magad, hogy ne add fel a felénél, de amikor a végére érsz, akkor igazán elégedett leszel magaddal! Holnap megyünk Ashtanga elvonulásra, ott napi két jóga lesz, meg a köztes időben egy kis edzést is letolunk azért! 

Nincsenek megjegyzések: