2016. augusztus 15., hétfő

Kettlebell Fehérvár

Ismét egy heti csúszásba kerültem a blogokat illetően, az elmúlt két hét elég sűrű volt itt Budapesten. Múlt szombaton Székesfehérváron jártam kettlebell háziversenyen. Mivel 24 kg-s biathlonban készülök az őszi versenyekre, a cél az volt, hogy végigcsináljak öt vagy hat percet 10-es tempóban, és utána szakítsak amennyit bírok. Mivel busszal jöttem Budapestről, körülbelül tízre értem oda, amikor már szinte mindenki megvolt a lökéssel. Kis bemelegítés után még megnéztem Lacit, aki öt percet hosszú ciklusozott 2x32 kilóval. 31 ismétlést csinált meg, ő augusztus végére készül egy lengyel versenyre.

Nekiestem én is a lökésnek. Amellett, hogy sokat erősödtem az elmúlt időben, még mindig nem vagyok egyensúlyban, és a tempóm sem egyenletes. Van, amikor 15 másodperc alatt lökök négyet, és van, hogy csak egyet vagy kettőt. Ezt még ki kell simítani. Végül 47 ismétlést sikerült megcsinálnom öt perc alatt, a végén már visszacsuklott az egyik kezem és letettem. Nem voltak még hosszú szettek 24 kilóval mostanában edzésen, mert főleg a technika fejlesztésével foglalkoztunk a nyár alatt. Szóval biztató a kezdés, de mg sok munka van hátra, mire ebből valóban száz ismétlés lesz.

Kb 45 percnyi pihenő után (ami azért nem túl sok) következtem a szakításban. Edzésen már szakítottam százhuszat is, itt most az volt a célom, hogy meglegyen a tíz perc. Persze ez nem jött össze, 45 ismétlés után úgy éreztem, hogy elszállt a fogás a jobb kezemen, és váltanom kellett, mielőtt elejtettem volna a golyót. Kecskeméten is a negyvenötödik ismétlésnél dobtam el májusban, ezt a hibát most nem akartam megismételni. Bal kézzel szakítottam még ötvenet, így 95 ismétléssel zártam a versenyt, aminél jobbat már versenyen is csináltam azért. Remélem ez is majd alakul, legalábbis mindent meg fogok tenni azért, hogy elérjem a 200 ismétlést szakításban.


Jók az ilyen szintfelmérő versenyek, mert az ember hozzá tudja igazítani az edzéstervezését a valósághoz (ami az én fejemben azért sokkal rózsásabb volt). A munka nem áll meg, szeptember 10-én Serbia Open, utána 24-én Országos Bajnokság Kiskunhalason, majd a torinói IGSF Világbajnokság következik. Végül novemberben lesz egy Grand Prix verseny Kecskeméten, és remélhetőleg mindegyiken sikerül egyre jobb eredményeket hoznom. Ráadásul a verseny utáni hétfőn meghúztam egy izmot a hátamban edzés közben, így ez a hét is csak félgőzzel ment le, és még mindig érzem a sérülésemet. Most egy hét jógatáborozás következik. Itt is fogok edzeni, bár a kültéri edzések valahogy másmilyenek, mint az edzőtermiek. De az edzés nem állhat meg, remélem hamar felépülök és teljes gőzzel tudok hasítani megint!

Nincsenek megjegyzések: