2017. március 3., péntek

Kettlebell Magyar Bajnokság beszámoló

Túl vagyunk idei második kettlebell versenyünkön. Az első verseny a Cazma kupa volt Horvátországban, amiről nem írtam külön beszámolót, úgyhogy itt azt is összefoglalom röviden. A tavaly novemberi kecskeméti Grand Prix után ráálltunk a hosszú ciklusra, és azt gyakoroltuk a január 17-i versenyig. Sanyi még nem csinált 10 percet 24-es hosszú ciklusban, én 48 ismétlést csináltam még 2015-ben, Dávid pedig most váltott fel a 24 kg-s kettlebellekre, eddig 16-al versenyzett. Végül a versenyen Sanyi 45 hosszú ciklust csinált, de elfáradt a 10 perc vége előtt, 3. helyet ért el. Dávid is 45-öt csinált 10 perc alatt, 6- lett a súlycsoportunkban. Én 3. helyezést értem el 61 ismétléssel. Januárban aztán visszaálltunk a biathlon-edzésre.

A mostani Magyar Bajnokságra Kiskunhalason került sor, a Hardwork Crosstraining általunk már megismert termében. Én rögtön az első flightban voltam a lökéssel, éppen hogy 20 perc jutott a bemelegítésre. Szeretek jobban ráhangolódni, talán ez is idegesebbé tett a szokottnál, de még a kondim sincs a toppon. A májusi EB-re van kihegyezve a felkészülés, így most 60 lökés volt a cél 6 perc alatt. Ehhez képest 55 sikerült valamivel több, mint 6 percnyi idő alatt. Utána már visszaesett a golyó, így nem is erőltettem tovább. 

Utánam Sanyi jött, ő megcsinálta a 60 lökést, de szintén valamivel több, mint 6 perc alatt. Dávid most nem versenyzett velünk, csak Emese indult dupla 16-os hosszú ciklusban. A szakításban én 112 ismétlést teljesítettem, persze 140 lett volna a cél. Sanyi megcsinálta a 140-et, 10 percig szakított végig. Mivel az én súlycsoportomban nem volt más versenyző, így még ezzel a gyengébb eredménnyel is elvittem az aranyérmet. Sanyi szintén aranyat szerzett, megelőzve két móri versenyzőt. Emese második helyezett lett 46 hosszú ciklussal. 

A verseny végére szerveztünk még három vegyes csapatot, a lányok 12 kg-val szakítottak 3 percet, a fiúk pedig 2x20 kilóval löktek szintén hármat. Mindegyik csapatban 3 fiú és 2 lány volt. A verseny elején még vezettünk, de a végére az egyik csapat beelőzött minket, így másodikak lettünk, bár Sanyi abban a csapatban lökött, amelyik első lett. Izgalmas és jó hangulatú verseny volt, szinte csak magyar résztvevőkkel. Bár nem mindenki hozta a legjobb formáját, de legalább ott voltunk és megtettük, amit tudtunk. Sok új versenyzőt ismertem meg, bíztatóan fejlődik a kettlebell sport Magyarországon. 

A verseny után a résztvevő klubok megalapították a Magyar kettlebell Sport Szövetséget, ami még egy lépés a sportág hivatalossá válásához Magyarországon. Ha minden összejön, talán még megérem, hogy ez a sportág is bekerül az Olimpiára, és az utánpótlás fiataljaink remélhetőleg sok aranyat hoznak majd haza a kettlebell sportban is. Addig is lesz még idén EB és VB is, azokra készülünk, illetve a következő nagyobb versenyre, a Zagreb Openre.

Nincsenek megjegyzések: