2017. március 27., hétfő

Zagreb Open élménybeszámoló

Idei évünk harmadik versenyére érkeztünk Zágrábba most szombaton. Igor Spoljaric, a zágrábi Sparta Kettlebell Klub vezetője már negyedik alkalommal rendez színvonalas versenyt, mely a WAKSC World Kettlebell Grand Prix rendezvénysorozat egyik állomása is egyben. A Kettlebell Budapest SE színeit ezúttal négyen képviseltük: Sanyi, Emese, Dávid és én. Dávid első alkalommal indult 24 kilós biathlonban, így nagy izgalommal várta, hogy mennek majd neki a szettek. 

A lökéssel kezdtünk, egyszerre álltunk Dáviddal a platformra. Én eddigi legjobb eredményemet, 88 ismétlést hoztam össze, végigdolgozva a tíz percet. Az IUKL EB-re remélem kilencven fölé tudok menni. Dávid is remekelt, 60 ismétlést hozott össze lazán, szintén teljes tíz perces szettet csinálva. Nagy jövő áll még előtte biathlonban. Utánunk Sanyi jött, aki számítógépes munkakörében volt nagy hajrában a héten, így eléggé fáradtan érkezett a versenyre. Így is 87 ismétlést hozott össze, eggyel kevesebbet tavalyi torinói eredményénél. A szakításig volt két órányi pihenőnk.

Azt még kifelejtettem, hogy Denis Vasiljev gyönyörű technikával végrehajtott 131 ismétléses hosszú ciklus-szettjében is gyönyörködhettünk ezen a versenyen. A szakítás előtt mindig izgulni szoktam, remeg kezem-lábam. Most valahogy sikerült úgy bemelegítenem, hogy viszonylag nyugodtan tudtam a paltformra állni, és a bal kézzel kitűzött hatvan ismétlés felé törtettem. 45 ismétlésnél kezdtem érezni, hogy gyengül a fogásom, és a 49-ediknél már váltani is akartam, de pont amikor a jobb kezemmel nyúltam a golyóért, kicsúszott a kezemből. Sajnos így nem folytathattam a szettet. Az EB-n jól lenne legalább 140-et elérni a szakításban. Dávid is kiejtette a golyót, miután a jobb kezével megcsinált 39 ismétlést. Sanyi itt is egyenletesen teljesített, 135 ismétléssel vitte végig a tíz percet. 

Emese 2x16 kg hosszú ciklusban indult, és miután a szett elején odaszóltunk neki, hogy mosolyogjon, lelkesen végigcsinálta az egészet. 73 ismétléssel zárt. Ez volt eddigi legjobb eredménye, nem sokára 100 fölé fog emelkedni.

A nap végén voltak a csapatversenyek. A magyar csapatban nem szerepeltünk, mert túl fáradtak voltunk, de szoros versenyben megnyerték a fiúk a lökés-váltót a zágrábi házigazdákat két ponttal beelőzve. A lányok 12 kg-val szakítottak váltóban, és szintén megnyerték a csapatversenyt. A budapesti versenyzők mellett Kiskunhalas, Győr, és természetesen Kecskemét is képviseltette magát a nemzetközi versenyen. Következő állomás az IUKL EB Lettországban, május közepén. Addig szorgalmasan edzünk!

Nincsenek megjegyzések: