2017. március 15., szerda

Tavaszi méregtelenítés - egyszerűen és okosan

Bár a húsvéti nagyböjt ideje már elkezdődött, még nem késtünk el egy tavaszi tisztító kúrával, éppen most lett elegendően meleg hozzá. Szóval akkor lássuk, mit tehetünk 30 nap alatt az egészségünkért! Sok mindenkire rárakódott télen az irha, mert esetleg nem mozgott eleget, vagy nem megfelelően táplálkozott. Persze ezeken a dolgokon tartósan kell változtatni, nem csak szezonálisan, de a tavasz egy jó kezdet lehet. Olyanok is vannak, akik nem túlsúlyosak, mégsem lapos a hasuk, az enyhe puffadás vagy teltségérzet ugyanis a krónikus bélgyulladás vagy az irritábilis bélszindróma tünete is lehet. Ha ehhez még székrekedés is hozzájárul, az még eggyel több ok, hogy elvégezzük az alábbi kúrát, amely nem kerül sok pénzbe, csak egy-két alaptermék kell majd hozzá. 

30 napos tavaszi méregtelenítő kúra

Hozzávalók:

Étkezési kovaföld
Útifű maghéj
Probiotikum
Zöldségek és gyümölcsök

Reggeli ital

A reggelt kezdjük egy liter tiszta vízzel, melybe 1-2 evőkanál kovaföldet és útifű-maghéjat keverünk bele. Nem lesz túl kellemes az íze, de meg lehet inni. A nap folyamán érdemes még két liter vizet vagy gyógyteát meginni.

Reggeli

Reggelire csak friss gyümölcsöket együnk, legalább háromfélét, és legalább egy kilóval. Lehet persze több is, de ne turmixoljuk vagy facsarjuk, hanem a meghámozott gyümölcsöket natúr formában fogyasszuk. 

Délelőtti étkezés

A második étkezés legyen egy nyers zöldségsaláta, legalább háromféle zöldségből, legalább fél kilóval. Persze lehet többféle, és nagyobb mennyiség is. Olívaolajat, egyéb hidegen sajtolt olajokat, kis sót és fűszereket tehetünk rá, de salátaöntetet és tejterméket ne adjunk hozzá! A legjobb, ha a zöldséget 3 órával a gyümölcs után esszük, és előtte vagy a kettő között nem eszünk semmi mást.

Déltől estig

12 után ehetünk egyéb ételeket, amiket szoktunk, egy vagy két étkezésre, amennyinek szükségét érezzük. Persze a legideálisabb változat az, ha délután is teljes értékű vegán alapanyagokból készítünk ételeket, és nem sütjük ki olajban, inkább csak főzzük és pároljuk őket. Ha állati eredetű élelmiszert is fogunk fogyasztani, akkor is törekedjünk a feldolgozott élelmiszerek elkerülésére. A probiotikumot étkezések után fogyasszuk.

Egyéb javaslatok

A 30 nap alatt igyekezzünk rendszeresen sportolni és minél többet aludni, hogy megkönnyíthessük a méregtelenítési folyamatokat. Nem csak hogy fogyni fogunk pár kilót, hanem laposabb lesz a hasunk, jobb lesz az emésztésünk, energikusabbak leszünk és nem kizárt, hogy megszeretjük a gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, melyeket természetesen a kúra után is érdemes megtartani étkezésünk fő alkotóelemeiként. Ennyire egyszerű a kúra, mindenkinek jó méregtelenítést kívánok!

Nincsenek megjegyzések: