2017. november 6., hétfő

Kecskemét Open beszámoló

November 4-én zajlott az idei Kecskemét Open kettlebell verseny, ahol dominánsan magyar versenyzők vettek részt, de persze voltak szerbek, lengyelek, ukránok és szlovének is. A verseny a jövő évi IUKL Európa-bajnokság főpróbája volt, az újonnan elkészült Mercedes Benz sportcsarnokban volt Kecskeméten. 

Budapestről öten neveztünk a versenyre, Dinonak (Lékai Dénes) ez volt az első tíz perces versenye 24 kg-val. Hosszú ciklusban indult, és nyolc percet sikerült végigcsinálnia, 54 ismétléssel zárt. Ez már jó alap lesz a további építkezéshez a jövő évi EB-ig. mellette párhuzamosan én löktem 24 kg-val, ismét sikerült megismételnem zágrábi rekordomat, 88 lökést. Jakab Sanyi pedig most versenyzett először 32 kg-val, és 39 lökést sikerült végrehajtania. 

Jakab Dávid még az előttünk lévő flightban lökött, szintén 24 kg-val, és szépen végigdolgozta a tíz percet, összehozott hetven ismétlést. Utána Karesz következett, aki tavaszi kézűtéte után szintén Szerbiában debütált hosszú ciklusban szeptemberben. Ez alkalommal csak 41 ismétlés ment neki, megesik az ilyen. Ő is készül a jövő évi EB-re és ott szeretne komoly eredményt villantani.

Csapatunk női versenyzője, Gál Emese gőzerővel készül az IUKL világbajnokságra, 24 kg egykezes hosszú ciklusban. Ő is először versenyzett ebben a műfajban, és 38 ismétléssel első helyet sikerült szereznie. A biathlonosoknak hátravolt még a szakítás. Sanyi 80-at szakított 32 kg-val, ami szép telkesítmény a VB előtt. Én most nem tudtam annyira rálazulni, mint Szerbiában, csak 118 szakítás ment ki, mert a fogásom nem bírt többet. Az utolsó simétlésnél el is szállt a golyó a kezemből. Ja és Dávid most csinálta meg élete legjobb szakítását 24 kg-val, 100 darabot hat perc alatt.

 Ivan Denisov is ott volt a versenyen, és szemináriumot is tartott a hétvégén. Azonban nem versenyzett, mert már két hónapja be van dagadva a bal lábszára és ezért nem tud rendesen edzeni. Viszont levezényelte a Face Offot,a mi egy új versenyforma, és ő dolgozta ki. A versenyzők 2-2 percet hosszú ciklusoznak, löknek két golyóval, majd szakítanak egy kézváltással, fél perc pihenőkkel. A kettlebell súlya a testsúlyhoz van igazítva. Az össz pontszám alapján a két sejeltezőből a három legjobb jut tovább, és ők versenyeznek a döntőben a helyezésekért. Tőlünk Emese indult 16 kg-val, és negyedik lett. 

Sok újonnan csatlakozott sportklubból indult egyre több versenyző ezen a versenyen: Cegléd, Győr, Mór, Fertőd, Százhalombatta, Veresegyház is hozta versenyzőit, akik szépen teljesítettek. Jó lenne, ha a jövő évi EB-n, ami májusban lesz szintén itt Kecskeméten, legalább szász magyar versenyző indulna. Addig is van még jópár edzés, és a következő versenyek: december 9 Slovenia Open, január 20 Cazma Kupa, márciusban Országos Bajnokság és májusban az IUKL EB, újra Kecskeméten. Hajrá magyarok! A versenyen készült fotók és videók sajnos nem a legjobbak, mivel hátulról dőlt a fény a sportcsarnokba. De azért belinkelem a versenyszetteket, nézzétek meg, mit hoztunk össze!


Nincsenek megjegyzések: