2020. december 2., szerda

A gyökerek szimbóluma

Egy újabb szimbólumot kaptam Odintól, ezúttal egy olyan személyt kezeltem éppen, aki gyökértelennek éreztem magát, nem tudott kapcsolódni az őseihez a szülőföldjéhez. Amikor megérkeztünk Odinhoz, akkor odavitt az Yggdrasilhoz, a Világfához, és bevitt a gyökerei alá, mintha egy kis barlang lenne a vastag gyökerek között. Amikor felnéztem, akkor nem csak azt láttam, hogy a vastag gyökerek sugárirányban terjednek szét a tönk aljából kiindulva, hanem azt is, hogy az egyes gyökerek számtalan szállal összeköttetésben vannak egymással, minden mindennel összefügg. Így a Világfa gyökerei alulnézetből nem csak egy szerteágazó kronához vagy csillaghoz hasonlítottak, hanem a gyökereket összekötő keresztirányú szálak szinte egy pókhálóhoz hasonló mintát rajzoltak ki. 

Odin a kezembe nyomott egy fekete rúnakövet, melyen világoskék vanalak rajzolták ki az alábbi ábrát: hatszög irányba indulnak ki a küllők, vagyis a gyökerek, őket pedig egy belülről kifelé csavarodó spirálvonal köti össze három és fél körben. Utána Odin a talpunkra rajzolta ezt a jelet, és kérte, hogy álljunk mezítláb a talajon az Életfa mellett, és "eresszünk gyökeret". Ezáltal az ősök kollektív tudatához tudtunk hozzáférni, és mindaz az információ és benyomások elérhetővé váltak számunkra, melyet valaha valaki a földön megtapasztalt. A múlt befolyásolja a jelent, a jelen pedig a jövőt, legalábbis ha lineáris, egyirányú vektorként képzeljük el az időt. Ha egy mezőként képzeljük el, akkor pedig még jobban érzékelni tudjuk az összekapcsoltságot a körkörös idő és a folyon egymásba fonódó emberi karmák, ok-okozati láncolatok vetületében. 

A szimbólum a pókhálóhoz is hasonlít, és a pók Puma elmondása szerint az az erőállat, mely az egész életét megoldja a saját szaktudásával és a saját maga testéből kiválasztott anyagokból készít hálót. Amikor a Nornák vezetésével belenyúlunk valaki karma-szövedékébe, akkor az előre-hátra és oldalra is befolyásolja mindenki másnak az életét. Nem húzhatunk ki egy szálat a pókhálóból anélkül, hogy egy csomó minden más is ne mozdulna meg vele. 

A három és félszer körbetekeredett szál a Kundaliní energiát is jelképezheti, mely ha egyszerr felébred, és "felszabadítja" a gyökereinket, akkor végigégeti a különböző csakrákat és a szusumnát, és ezáltal a karma jelentős része elég. Hogy miért világoskékek a szimbólum vonalai, az még nem egyértelmű, de meglehet, hogy a vízre utal, melyet a gyökerek mindenhonnan összegyűjtenek. A Gyökerek (Roetr) szimbólumot tehát leginkább a talpcsakrára érdemes kivetíteni, és az ősökkel, az Alsó Világgal, A tudatalattival történő munkát lehet megtámogatni vele. 

Nincsenek megjegyzések: