2020. december 21., hétfő

A harmónia rítusa

A Harmónia rítusa (Ajni Karpaj)

Alberto Villoldo szerint a Harmónia rítusa a q'erok alföldi Hunachipayre törzsétől származik, akik az Amazon-medence határvidékén laknak. Alberto Villoldo don Alejandro Cahuanchitól tanulta.

Az ajni karpaj rítus egyensúlyba hozza a beavatandó energiamezejét, és így a világ energiamezejének kiegyensúlyozását is elősegíti. Az inka hagyomány fő archetípusai (erőállatok és isteni erők) magjait ültetjük el a beavatandó hét csakrájába, melyeket később meghívhatják lélekutazás vagy gyógyítás közben. Az archetípusok, főleg az erőállatok minőségét magunkba hívhatjuk például az erőállat-tánc közben, és így kapcsolódhatunk velük, tapasztalhatjuk a minőségüket. A hét csakrába az alábbi archetípusokat és őrzőket avatjuk be:

  1. csakra – Kígyó

  2. csakra – Jaguár vagy Puma

  3. csakra – Kolibri

  4. csakra - Sas vagy Kondorkeselyű

  5. csakra - Huascar – az Alsó Világ őrzője

  6. csakra - Quetzalkoatl – a Középső Világ őrzője

  7. csakra - Pacsakuti – a Felső Világ őrzője

Sok más természeti néphez hasonlóan a laikák ( „hosszúhajúak”, a q'erok így nevezik az inkákat) olyan szoros kapcsolatban állnak az állatokkal, hogy akár a nevüket is szívesen felveszik. Ezt azért teszik, hogy kapcsolatba kerüljenek az állat energiájával és megtestesítsék annak erejét. A laikák a tudati működés, érzékelés négy állapotát különböztetik meg. Mindegyik szint egy bizonyos erőállathoz kötődik, valamint egy csakrához, egy vonatkoztatási ponthoz, és mindez az emberi energiamező négy szintjéhez is kapcsolódik:

1. Fizikai világ (a test) – kígyó

2. A gondolatok és érzelmek világa (elme) – jaguár vagy puma

3. A mítoszok világa (a lélek archetipikus mintázatai) – a kolibri

4. A szellem világa (energia) – sas vagy kondor

Ha a tudatállapotunkat és az érzékelésünket megváltoztatjuk, és eggyel magasabb szintre emeljük, az életünk milliónyi kihívása egy csapásra megváltozhat – például ha az egyik szinten problémának élünk meg valamit, a másik szinten ugyanazt lehetőségnek tekintjük.

Nincsenek megjegyzések: