2020. december 9., szerda

Quetzalkoatl-légzés

Az alábbi blogbejegyzésben két olyan légzőgyakorlatot szeretnénk bemutatni nektek, melyek könnyen gyakorlohatók, és erőteljes tudati transzformáckat képesek előidézni, ha rendszeresen végezzük őket. Természetesen mindenhez türelem kell, és egy-egy gyakorlástól nem várhatjuk el ugyanazt a mélyreható eredményt, mint ha sokszor megismételjük. A légzőgyakorlatoknak nem csak olyan erejük van, hogy képesek megváltoztatni, harmonizálni mentális berügzüléseinket és gondolkodási szokásainkat, ezáltal jellem- és személyiségfromáló hatást kifejtve, hanem arra is képessé válunk a rendszeres légzőgyakorlatok végzésével, hogy a múltból hozott karmikus terheinket elégessük, csökkentsük, és akár a DNS-ünkben is váltouzásokat idézzünk elő. Megbánni tehát semmiképpen nem fogjuk. 

1. Fénygömb-légzés

Üljünk le a földre, lehetőleg olyan jógapózban, hogy a térdeink és a két ülőcsöntunk a talajon legyen, és a gerincünk ne támaszkodjon neki semminek. Kezdjünk el természetesen lélegezni az orrunkon keresztül. A belégzésnél és a kilégzésnél is alulról felfelé töltsük meg, illetve ürítsük ki a tüdőnket. Most képzeljünk el egy meleg fénnyel ragyogó fénygömböt a gerincünk aljánál, a farokcsontnál, majd belégzés közben vizualizáljuk, ahogy a fénygömb a hátunk mentén felemelkedik a fejünk tetejéig. Tartsuk bent a levegőt, ameddig kényelmes, és vizualizáljuk, ahogy a fénygömb fokozatosan növekszik a fejünk tetején. Lassan lélegezzük ki a levegőt, és engedjük, hogy a fénygömb lefelé gördüljön a testünk elülső oldalán, a fejtetőtől a gátig. Utána ismét kezdjük a belégzéssel. A légzésszünetek közben vizualizáljuk, ahogy a fejünk tetején lévő fénygömb egyre nagyobbra növekszik, és fokozatosan beburkolja az egész testünket, egy biztonságot nyújtó, meleg fényburokká válva, mely az egész auránkat körülveszi. Ez a légzőgyakorlat megnyugtat, oldja az agressziót, félelmet, és relaxálja az idegrendszert.

2. Quetzalkoatl-légzés

Ez a légzőgyakorlat Sergio Magana Ocelocoyotl tanÍtásából származik. Quetzalkoatl a Tollaskígyó, a maják és toltékok egyik fő istensége, és archetípusa nagyon sokban hasonlít az indiai Kundaliníhez. A légzés során pontosan ugyanaz történik, mint a Kundaliní felemelésénél, légzés közben vizualizáljuk Quetzalkoatlt, a Tollaskígyót, amint fényes energiaként felemelkedik a hét csakrán (totonalkajón) keresztül. A légzögyakorlatot a következő módon hajtsuk végre: 

Üljünk le a földre, lehetőleg olyan jógapózban, hogy a térdeink és a két ülőcsöntunk a talajon legyen, és a gerincünk ne támaszkodjon neki semminek. Kezdjük el a belégzést az orron keresztül, majd amikor sikerült alulról felfelé megtölteni a tüdőnket, tartsuk vissza a levegőt, és vizualizáljuk, ahogy Quetzalkoatl felemelkedik a gáttól a fejünk tetejéig. Utána fújjuk ki a levegőt a szánkon keresztül. A légzésből 8x13, azaz összesen 104 kört kell elvégezni, ami nagyjából egy órát vesz igénybe. Persze kezdhetjük 1x13, majd 2x13 körrel, stb. A légzés teljes hatásának megtapasztalásához 104 egymás után következő napon kellene elvégezni a 104 Quetzalkoatl légzést. Az első 13 légzés alatt a gyökércsakra blokkjaira koncentráljunk (miközben végigvezetjük a kígyót a fejtetőig), utána a második csakrára, stb. végül az utolsó 13 légzés során koncentráljunk a fejünk fölötti területre, mely a 13 Felső Világba vezető kapu, bár a tolték rendszerben nem beszélnek külön nyolcadik csakráról. A légzőgyakorlat képes mélyről ható gyógyulást, trauma-oldást és transzformációt elindítani az energetikai rendszerünkben. A totlték csakra-rendszert a következő posztban fogom bemutatni.

Nincsenek megjegyzések: