2020. december 16., szerda

A belső látás fejlesztése

A második figyelem gyakorlata

Ez a gyakorlat Alberto Villoldo "Shaman, Healer, Sage" című könyvében található, és érdemes gyakorolni a Látnokok rítusának megkapása után. 

A "második figyelem" kifejezés a hétköznapi látásunk számára "nem látható" valóság megfigyelésének állapotára utal. A gyakorlat első része tulajdonképpen egy szemtornából áll, melynek segítségével harminc másodperc alatt "ki tudjuk kapcsolni" a hétköznapi érzékelés állapotát, ami normál esetben elvonja a figyelmünket a belső látással érzékelhető dolgokról. A gyakorlatban a belső érzékelés, vagyis tapintásérzet által kapott információkat fogjuk összekapcsolni az extraszenzórikus vizuális érzékeléssel. 

1. Hunyjuk le a szemeinket, majd a fejünk mozgatása nélkül mozgassuk őket balról jobbra, jobbról balra, fentről lefelé, lentről felfelé és mindkét átlóban legalább háromszor. 

2. Forgassuk meg a szemeinket nagy körben balról jobbra és jobbról balra is háromszor,

3. Ismételjük meg ugyanezt, de kisebb köröben, a szemhéjak végig lehunyva.

4. Hozzuk egymáshoz a kezeinket imatartásba. Mivel a tíz fő meridián az ujjbegyeken végződik, az imatartás során az ujjvégeken keresztül áramló energiák kienyegnítődnek a jobb és bal testfélben. Csak az ujjvégek érjenek össze, a tenyerek és az ujjak között legyen némi távolság. A kezeink pihenjenek a mellkason.

3. Vegyünk néhány mély levegőt, a kezeinket mág mindig imatartásban tartva, majd válasszuk szét őket, és lendületesen rázzuk kétoldalt harmic másodpercig. Lazítsuk el a kezeinket, lefelé lógatva őket.

4. Ismét hozzuk egymáshoz a kezeinket imatartásba a mellkasunk előtt. Majd fokozatosan válasszuk szét a tenyereinket, de az ujjak maradjanak összeérintve. Figyeljük meg, hogy mit érzünk a két tenyér közötti térben. 

5. Lassan távolítsuk el a két tenyerünket egymástól, az ujjak vége között is fokozatosan növelve a rést. Figyeljük meg, hogy mit érzünk az ujjbegyek között?

6. Figyeljük meg, hogy milyen messze tudjuk eltávolítani az ujjakat a másik tenyér ujjaitól, amikor a bizsergető érzés, vonzás vagy hőérzet még érzékelhető az ujjak között, mintha vékony fényszálak kötnék össze őket. Gyakoroljuk a közelítést és a távolítást, és érzékeljük, hogy mi történik közben!

7. Próbáljuk megfigyelni először behunyt szemhéjakkal, hogy látjuk-e a fényszálakat, majd nyitott szemekkel is. Addig gyakoroljunk, amíg 40-50 cm távolságban is látjuk és érezzük a fényhidakat az ujjbegyek között. Azt is figyeljük meg, hogy melyik tenyérben erősebbek az érzetek. Ezáltal tudjuk majd eldönteni, hogy melyik kezünkkel tudjuk jobban adni a számit, vagy fogadni az impulzosokat, érzékelni a csakrákat és az energiamezőt.

Nincsenek megjegyzések: