2020. december 18., péntek

A második tudatosság gyakorlata

A második tudatosság gyakorlata

Ez a gyakorlat is Alberto Villoldo "Shaman, Healer, Sage" című könyvében található, és érdemes gyakorolni a Látnokok rítusának megkapása után.

Amikor a belső látás és az ujjainkkal, tenyereinkkel történő érzékelés képességét már jobban sikerült kifejleszteni, akkor tovább haladhatunk a gyakorlással. Fontos, hogy a látás és a "tapintásérzet" is kifejlődjön. A következő feladatunk az lesz, hogy a harmadik szemmel és a szívközponttal egyszerre tanuljunk meg érzékelni. Így nem csak a csakrák és a poqpo (energiamező) vagy LEF (Luminous Energy Field) állapotával kapcsolatos információkat tudjuk befogadni, hanem a hozzá kapcsolódó érzelmi traumákat, energiákat is érzékelni tudjuk. A harmadik szem önmagában rideg és tárgyilagos, ezért kell megtanulni a szívvel, együttérzéssel is érzékelni. Így egész történeteket és szimbolikus jelentéseket is kinyerhetünk a saját csakráink és energiamezőnk tanulmányozása közben, majd ugyanezt másokkal kapcsolatban is kipróbálhatjuk. A képesség kifejlesztéséhez hónapokra van szükség. 

A Látnokok rítusának gyakorlásához, illetve az előző bejegyzésben említett Belső látás-gyakorlathoz most hozzávehetjük azt is, hogy megtanuljuk a tenyereinkkel érzékelni a fejünkön és a nyakunkon lüktető fénysávokat, illetve a belső látásunkkal is érzékeljük. Az akarást félre kell tenni, mert csak akadályozni fogja az élménybe történő megérkezést. 

Hogyan gyakoroljuk a belső látást másokkal kapcsolatban:

1. Hozzuk a kezeinket imatartásba. Lélegezzünk mélyeket.

2. Érzékeljük az energiaszálakat az ujjaink között, majd a tenyereket eltávolítva "tapogassuk le" a másik személy csakráit és energiatestét, és belső látással is hangolódjunk rá, "hallgassunk bele" a történeteibe. 

3. Tanuljuk meg érzékelni a növények és állatok energiamezejét!

4. Figyeljük meg, ahogy az állatot és a gazdáját, vagy a növényeinket és a Természetet energiaszálak kapcsolják egymáshoz! Két ember között is húzódhatnak energiaszálak, jellemzően a köldökből kiindulva, de a többi csakrájuk is összekapcsolódhat. Így a kapcsolatok, kölcsönhatások energetikai dinamikájáról is sok mindent megtudhatunk. 

5. Csak engedéllyel "kutakodjunk" a kliens energiatestében! Ha nem kért segítséget, akkor foglalkozzunk a saját energiatestünk fejlesztésével. A belső "látás" és "tapintás" kifejlesztését kísérheti a belső "hallás", "szaglás", "ízlelés" és "érzés" kifejlődése is, amikor már érzelmi energiák jelenlétét is megtanuljuk felfogni különböző szimbólum-rendszereken keresztül. 

A Látnokok rítusának alkalmazása

A Látnokok rítusa során megkapott, és a fenti gyakorlatokkal kifejlesztett belső érzékelési képességet sokféle módon alkalmazhatjuk. megvizsgálhatjuk vele a kezelendő személy csakráit, energiamezejét, kérdéseket tehetünk fel a tudatalattijának, például bizonyos eseményekre, traumákra stb. vonatkozóan, de akár elveszett személyek, tárgyak, háziállatok megkeresésére is használhatjuk ezt a képességünket. 

Nincsenek megjegyzések: