2014. november 28., péntek

Az 1000 swing éjszakája

Szombaton este swinger-klubban voltam. Persze nem kell semmi rosszra gondolni, a Parkfit Újpestben töltöttem az időt majdnem hajnali egyig Bánkuti Gabi, Hegyi Csabi, Gellért Judit és vagy harminc lelkes spártai társaságában, és mint utóbb megtudtam, nem is ezer, hanem legalább háromezer kettlebell (illetve girja) swinget csináltunk meg négy óra alatt, egyéb gyakorlatokkal kiegészítve.

Már tavasz óta kettlebellezek, szeptember óta pedig heti kétszer edzésre is járok Nemes Zsikéhez, hogy rendesen megtanuljam a gyakorlatok technikáját. Szóval az állóképességem is fejlődik remélhetőleg, legutóbb már 20 kilós bellel snatcheltünk 7 percet. A spárta azonban más, itt nem nagyon van pihenő! :-)

Bánkuti Gabi tartotta az első edzést, főleg swingek voltak, egykezes, kétkezes, meg amerikai, illetve volt némi military press is. Azt 12-es girjával csináltam, a többit 16-tal. A második edzésen is főleg swingeltünk, vagy ezret. A harmadikon már volt guggolás is, meg pár statikus tartás. Minden edzés között tíz perc szünet, ami alatt ettem egy banánt meg egy almát. A negyedik edzésre már csak tízen maradtunk, pár fanatikus végigcsinálta velem együtt az egész estét. Itt már két bellel dolgoztunk, egész változatos volt a program, és még találtam magamban erőt, hogy rendesen végigcsináljam az utolsó órát is. Ezen a képen már éjfél után vagyunk, javarészt csak a fiúk voltak talpon. Nekem a bal kezem látszik a kép jobb szélén, ahogy a szürke tíz kilósokat lóbálom. 

Az edzés mindig feloldja bennem a stresszt, az ember kénytelen jelen leni, annyira fárasztóak a gyakorlatok. A jóga is hasonlóképpen hat. Hajnali fél egy fele hazatekertem még Újpestről Óbudára, kiettem a hűtőt, aludtam négy órát, majd elmentem reggeli Ashtanga gyakorlásra az Atma Budába. Utána jött Orsi is, ilyenkor én el szoktam vinni Lolát magammal futni a Városmajorba. Persze nem sokáig bírta a babakocsiban, úgyhogy futás helyett most inkább hintázás volt. Nem is bántam, mert a 4 óra edzés és 2 óra jóga után úgy mozogtam, mint a lassított felvétel. 

Délután egy kis szundi otthon, sok zabálás, és hétfőn mehet újra valami átmozgató edzés! Egyelőre mindenem fáj, de csak mértékkel, azért van némi állóképességem! A bal könyökömet szoktam érezni, ha sokat bellezek, még erősödnie kell. Éppen ezért nem rohanok a nagyobb súlyokkal, ráérek még arra is, főleg hogy mellette a saját testsúlyos gyakorlatokat és a jógát is szeretném fejleszteni. 


Nincsenek megjegyzések: