2016. január 1., péntek

Megbocsátó levél

Az alábbi idézetet egyik ismerősöm írta:

"Ma leültem, és írtam egy levelet azoknak az embereknek az életemben, akik a legmélyebb sebeket ejtették a szívemen. A levélben felsorolt emberek sohasem fogják elolvasni azt, amit írtam, mert a levél nem nekik szól. A levél nekem szól. hagytam, hogy a dühöm, a szomorúságom, és a sértődöttségem belefolyjon a tollamba és kivérezzen a tintán keresztül a papírra. Engedtem a tollamat vérezni, hogy a szívem tovább doboghasson.

Miután szabadjára engedtem a dühöm igazát, mély megbocsátást ajánlottam fel minden egyes személynek a levelemben. Saját magamnak is mély megbocsátást ajánlottam fel az összes pillanatért, amikor tudva vagy öntudatlanul megbántottam másokat vagy önmagamat. Ezek után elégettem a levelemet, hogy a fájdalmam többé ne foglaljon el semmi fizikai vagy energetikai teret az életemben. Szabadjára engedtem az összes holtsúlyt, amit nem szeretnék többé magammal cipelni az új évbe. Az írás és elégetés egy erőteljes és katartikus gyakorlat, amivel elengedhetjük a régi sérelmeinket és helyet teremthetünk a növekedés és fejlődés számára. 

Mit szeretnél hátrahagyni 2015-ben? Minek szeretnél helyet teremteni 2016-ban? Az én mantrám 2016-ra a Bátorság. Eldöntöttem, hogy bátor leszek, és nyitva tartom a szívemet. Bátor leszek, és hangot adok az igazamnak. Bátor leszek, és sérülékeny maradok. Bátor leszek, és kiállok magamért. Bátor leszek, és elengedem azt, ami már nem szolgálja a fejlődésemet. Bátor leszek, és bízni fogok abban, hogy valami nagyobbnak vagyok a része, mint önmagam."

Elgondolkodtam, amikor ezt olvastam. Kerestem, kutattam az emlékeimben, hogy maradtak-e bennem sebek, sérelmek, vagy akár hegek, amelyek zavart okoznának önmagamról alkotott megértésemben. Nem dicsekvésből mondom, de nem találtam ilyeneket. Voltak, akik megbántottak, és fájdalmat okoztak nekem, vagy rosszat akartak nekem. De én már régen megbocsátottam nekik, mert tudtam, hogy csupán a kötőerők hatása alatt tették ezt, és nem állt szándékukban az, hogy megbántsanak, sőt, nem is tudtak igazán megbántani, hiszen a lélek halhatatlan és elpusztíthatatlan. A sérelmek csupán a lelket fedő megjelöléseket, az egót érinthetik.

Általában csupán azt tettem, hogy eltávolítottam az életemből azokat, akik nem tudták elősegíteni a fejlődésemet, vagy saját maguk megakadtak egy ponton, és kifelé lövellték a frusztrációjukat. Így kölcsönösen elkerülhetjük egymás bántását.

Bizonyára voltak olyanok, akiket megbántottam, bár ezt nem szánt szándékkal tettem. Én is a kötőerők hatása alatt vagyok, és bár igyekszem elkerülni mások bántását, ha mégis megtörténik, akkor van, hogy ezt nem tudom helyrehozni. Volt, akinek csalódást okoztam, és voltak olyanok is, akiket igazán szerettem és szeretek, de mégis fájdalmat okoztam nekik. Nem vagyok tökéletes, és a tökéletesség látszatját sem szeretném kelteni. Remélem, én is megbocsátásra lelek, de ha más nem, magamnak megbocsátottam azokat a hibákat, amiket már nem tudok jóvátenni. el kell engedni a bűntudatot, és a tapasztalattól megérve, nagyobb felelősséggel kell továbbmenni.

2016-ban a mantrám a Felelősség lesz. Szeretnék felelősségteljesebben viszonyulni a választásaimhoz és a válallásaimhoz, és nyitottabb szívvel kifejezni a szeretetemet azok iránt, akiket szeretek, és akik fontosak az életemben. Persze én mindenki iránt nyitott szoktam lenni, de egy komoly és felelősségteljes kapcsolat, akár baráti, akár oktatói/edzői szinten nem csak rajtam múlik. Én megpróbálom felelősséggel betölteni a szerepemet, és ha valaki hajlandó túllépni a felszínes társadalmi viszonyulás szintjén, az talán összetalálkozhat ezzel a belső Énemmel is. 

Tovább keresem önmagamat, és remélhetlőeg ezáltal mások életét is teljesebbé, jobbá tudom tenni. Welcome, 2016!

Nincsenek megjegyzések: