2017. július 19., szerda

Elköltöztünk!

A jóga filozófiája szerint minden átmeneti, ami az anyagi világban történik, és amióta jógastúdiókat vezetek Budapesten, ezt többszörösen megtapasztaltam. Első jógastúdiónk a Govinda étteremben volt, majd kibéreltünk egy helyet Budán, a Bem rakparton is. Utána a Govindából átköltöztünk a Kálvin térre, majd a Bem rakparti lakásból és el kellett jönnünk, és a Széll Kálmán téren találtunk újabb helyszínt a jógázáshoz. A körülmények mindenhol mások, a lényeg azonban egy: gyakorolni mindenhol lehet! Voltak, akiknek az egyik helyszín tetszett jobban, és voltak, akiknek a másik. Jelen pillanatában újabb fejezetéhez érkezett az Atma Center reinkarnációja: a Széll Kálmán térről átköltöztünk a Margit körútra.

Az utóbbi két hetet a költözés előkészületeivel töltöttem, 4-5 órákat aludva. Most szombatra már nagyjából minden összeállt, így átcuccoltunk az új budai jógastúdióba. Ilyenkor költözésnél egy csomó lom, kacat előkerül, amiről kiderül, hogy már nincs is szükségünk rájuk. Így fejlődik az ember személyisége is szerencsés esetben életről életre. Amennyire tehettük, megszabadultunk a fölösleges dolgoktól, ma például reggel 9-től este 10-ig költöztettem a stúdiót.

Az új helyen, a Margit krt 64/b-ben még sok minden csinosításra vár, de azért hétfőtől elindulnak a jógaórák, remélem mindenki változatlan lelkesedéssel fog járni! A jógához egy féreeső erdei kunyhó lenne az ideális helyszín, távol a város zajától és tömegétől. Ez azonban a legtöbb ember számára nem megvalósítható, így ha jógastúdiót szeretnénk üzemeltetni, akkor jobb, ha forgalmas, jól megközelíthető helyet érdemes választani. Még ha némileg be is szűrődik az utca zaja, ez az új helyszín békét sugároz (legalábbis nekem), így remélem, Ti is tudtok majd befelé figyelni gyakorlás közben.


Ha még nem próbáltátok a budai jógaórákat, akkor éppen itt az ideje, tegyetek egy próbát! Elképzelhető, hogy az új órarend nem mindenkinek felel meg, ezért elnézést kérünk, de a körülményekhez nekünk is alkalmazkodnunk kell valahogy. Igyekszünk majd bővíteni az órarendet reggeli, délelőtti órákkal is, ha látjuk, hogy erre ténylegese is van igény. A körülmények változnak, a testünk változik, az elménk is változik, még az is változik, hogy ki jógázik melletted a szomszédos matracon, de egy valami nem változik: a gyakorlás, mely a lélek önmaga felé való törekvésének kifejeződése a mozgásban és a légzésben.

Nincsenek megjegyzések: