2020. március 16., hétfő

Holografikus meditáció 1. rész

Az egyéni tudatosság eredetileg arra van programozva, hogy hologramokban érzékelje és fogadja be a valóságot, erről azonban háromdimenziós világunkban leszokunk. Mint ahogyan az időérzékelésünk is lineárissá szűkül, a jelenben vagy a múltban megélt élményeket is sokszor csak töredékesen tudjuk visszaidézni, pedig tudatunk mélyén sokkal teljesebb információval rendelkezünk nem csak az általunk személyesen megélt eseményekről, hanem a kollektív tudatban keletkező lenyomatokról is. A következőkben ismertetett meditációs technikák, melyeket Tom Kenyon "Arcturian Anthology" című könyvében találtam, nem csak az érzékelésünk, emlékezésünk és tudatunk tágításához segítenek hozzá, hanem ahhoz is, hogy elérjük a transzot, vagyis a megváltozott tudatállapotot, melyben a Szellemvilágot szintén holografikus valóság formájában tudjuk érzékelni, és a Téridő is egy sokkal átjárhatóbb kontinuummá válik. 

Mivel jelenlegi kondicionált tudatunk leginkább a jelen pillanatban megélt érzékszervi információk befogadására van kihegyezve, az első gyakorlatot az öt érzékszerven keresztül beáramló, valós idejű információkkal fogjuk kezdeni. 

1. Nézz körül ott, ahol jelenleg tartózkodsz! Jegyezd meg, hogy mit látsz jobbra tőled, balra tőled, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött! Jegyezd meg, hogy mit látsz a vizuális tér hat tartományában (jobbra, balra, elől, hátul, fönt és lent)!

2. Most hunyd be a szemedet, és sorban, minél részletesebben idézd fel, hogy mit láttál a jobb oldaladon, a bal oldaladon, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött!

3. A következő lépésként egyszerre idézd fel mindazt, amit a hat irányban láttál. Amikor sikerül mindezt egyszerre a figyelmed fókuszban tartani, akkor a tudatos módosult állapotba kerül, kilépsz a lineáris gondolkodásmódból, és teszel egy lépést a multidimenzionalitás felé. A neurobiológia szerint az elme és az agy működése összefügg. Az átlalános, éber tudatállapotban egyszerre egy dologra tudsz figyelni, de legfeljebb két-három fókuszpotra tudsz egyszerre koncentrálni. Amikor sikerült ezt kiterjesztnei hatra, akkor a lineáris felfogás összeomlik, és eléred a transzállapotot. Ennek a tudatállapotnak az a jellemzője, hogy mindent egy kicsit másképpen látsz, lebegő, áramlás-szerű érzés jár át. A hat különböző vizuális tartományból származó informácó egyidejű észlelése az első lépés a holografikus információ befogadásához.

A "Holografikus meditáció" anyag további hat részét az alábbi linkeken találod meg: 

Nincsenek megjegyzések: