2020. március 20., péntek

Holografikus meditáció, 3. rész

Az előző két részben (1. rész, 2. rész) a hat érzékelési tartományból származó vizuális és hang-információt egyesítettük egy holografikus élménybe, most pedig hozzátesszük a többi érzékszervet, kezdve a tapintással. 

1. Nézz körül ott, ahol jelenleg tartózkodsz! Jegyezd meg a tőled balra elterülő látványt, figyeld meg a tőled balra hallható hangokat, és érzékeld a tapintásoddal a tárgyakat, amik ott vannak (a bőr nem csak a látható formákat érzékeli, de pl. a hideg-meleg levegőfuvallatot is).

2. Ismételd meg ugyanezt a "szkennelést" tőled jobbra, magad előtt, magad mögött, magad fölött és magad alatt. 
3. Most hunyd be a szemedet, és sorban, minél részletesebben idézd fel, hogy milyen képi, hang- és tapintási információkat érzékeltél a jobb oldaladon, a bal oldaladon, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött! A korábbiakban kapott benyomásokra koncentrálj, ne a valós idejűekre!


4. A következő lépésként egyszerre idézd fel mindazt, amit a hat irányban láttál, hallottál és érzékeltél. Amikor sikerül mindezt egyszerre a figyelmed fókuszban tartani, akkor a tudatod a "harmadik hatványú" módosult állapotba kerül, és elképzelhető, hogy olyan érzetek is feljönnek az elmédben, melyeket az előzetes vizsgálatkor nem rögzítettél tudatosan, csak tudat alatt.

5. Ismételd meg a három érzékelés kombinálását többször, több helyszínen. A következő lépésként add hozzá az illatokat, majd az ízeket. Amikor sikerül mindezt egyszerre a figyelmed fókuszban tartani, akkor a tudatod még mélyebb transzállapotba kerül.


Az elmét a "hatodik érzéknek" is szokták nevezni, többek között azért, mert olyan jelenségeket, energiákat is képes érzékelni, melyek nem az öt érzékszerven keresztül beáramló konkrét impulzusok segítségével érzékelhetőek, például érzelmi, éterikus energiákat, egy másik személy hangulatát, gondolatait, elmeálapotát. Ha az öt érzékelés egyesítése a memóriánkban már jól megy, akkor megpróbálhatunk ráhangolódni az egyes tér-szegmensek "mögöttes" energiáira is, még mindig egy szinte "valós" idejű élménynél maradva, vagyis az érzékszerveink segítségével szkenneljük a környezetünket, majd ezt visszaidézzük. 

Következő lépésként gyakorolhatjuk az "érzékek feletti érzékelést", például csak a hangot fogadjuk be, és az alapján "hozzáképzeljük" a látványt, majd utána ellenőrizzük, hogy mennyire volt pontos a mentális "szkennelés". Ugyanígy a látvány alapján "hozzáképzelhetjük" a hangokat, stb. Ezek már a Középső Világbeli vagy testen kívüli utazásnak, az asztrális projekciónak a kezdő lépései. Amikor a tudat kilép a testből (például álom vagy révülés közben), és a Középső Világban utazik, az rejthet magában veszélyeket. Ezért fontos, hogy először tanuljunk meg kapcsolódni az erőállatainkhoz, és hívni őket minden utazásnál. Végig jelen kell lenniük, és irányítaniuk kell az utazást. Az állatok érzékelése egyébként is jóval kifinomultabb, mint az emberé, ezért ha odafigyelünk rájuk, akkor az "érzékek feletti érzékelés" gyakorlata még hatékonyabban fog működni. 

Nincsenek megjegyzések: